Malene Friis er fra årsskiftet direktør for Scandic Falkoner på Frederiksberg, der genåbner til august næste år. Privatfoto.

Scandic henter direktør fra stor konkurrent

Malene Friis, der indtil juni var koncerndirektør for drift i Københavns største hotelgruppe, bliver ny direktør for kommende Scandic-hotel, der genåbner med dobbelt så mange værelser.

52-årige Malene Friis, tidligere koncerndirektør for drift – Chief Operating Officer – i Arp-Hansen Hotel Group, tiltræder fra årsskiftet ny stilling som hoteldirektør for Scandic Falkoner. Hotelbygningen på Frederiksberg var tidligere med i Radisson Hotel Group, men drives nu af Scandic Hotels.

Scandic, der med sine foreløbig 26 hoteller er Danmarks største hotelgruppe, har overtaget en større del af bygningen på Frederiksberg end Radisson havde. Så når hotellet på Falkoner Allé genåbner til august næste år, stiger antallet af værelser fra de hidtidige 166 til 334. Hotellet er primært kendt for sine to store sale med plads til op til 3.000 personer; herudover har det også ti mødelokaler med plads op til 300 personer.

Malene Friis er en kendt og anerkendt profil i den danske hotelbranche. Hun har de seneste ti år været koncerndirektør for drift i Arp-Hansen Hotel Group – et samarbejde der dog stoppede i maj i år, hvor Københavns største hotelkæde i stedet gjorde 37-årige Robert Thomsen til koncerndirektør for drift og, som noget nyt, også HR. Han havde indtil da været direktør for Arp-Hansen hotellet Imperial i København.

I alt nåede Malene Friis 15 år hos Arp-Hansen. Hun arbejdede efter studentereksamen for Holiday Inn i Hong Kong, Hilton i Seoul, InterContinental i New York og Radisson SAS i Bruxelles – ligesom hun gennemførte studier i hotelmanagement på Institut International Maxim’s de Paris og Cornell University i New York.

I 1999 blev hun hotelchef på Scandic Copenhagen og fire år senere ansat i Arp-Hansen Hotel Group som hoteldirektør, først på 71 Nyhavn, siden på The Square på Rådhuspladsen, inden hun blev koncerndirektør for drift.

”Kæmpe gevinst for Scandic”
Søren Faerber, Scandics distriktsdirektør for København og Østdanmark, siger i pressemeddelelse: ”Vi er glade for at kunne præsentere Malene Friis som ny direktør på Scandic Falkoner. Jeg er overbevist om, at Malenes solide brancheerfaring vil være en kæmpe gevinst – både i forhold til det nye hotel og for hele virksomheden.”

Selv siger Malene Friis: ”Jeg er lykkelig og ydmyg over at skulle stå i spidsen for genåbningen af dette ikoniske, udvidede og totalrenoverede hotel og eventsted. I de kommende måneder skal vi ansætte flere hundrede nye medarbejdere. I det hele taget glæder jeg mig til at vende hjem til Scandic, hvis værdier stadig ligger forankret i mit værts- og lederskab.”

Scandic vokser i Danmark
Scandic er Nordens største hotelkæde med 280 hoteller og i alt 55.000 værelser. Selskabet opererer i seks lande (udover Danmark, Sverige, Norge og Finland også Polen og Tyskland) og har 16.000 medarbejdere.

Senest åbnede Scandic nyt hotel i Danmark i september i form af Scandic Kødbyen med 370 værelser. Udover Kødbyen og Falkoner åbner Scandic to andre hoteller i hovedstaden. Scandic Copenhagen Airport er klar i 2020 med 357 værelser, mens Scandic Hotels største hotel bliver Scandic Spektrum ved Københavns Havn med 632 værelser når det åbner i 2021.

I 2022 er Scandic klar med sit største hotel- og konferencecenter i Danmark udenfor København: Scandic Aarhus Havn med 500 værelser.

Relaterede artikler:

Ny koncerndirektør i Københavns største hotelgruppe

Gevinst for begge parter

Ny aktør i den danske mødebranche