Hotelkæde vil skaffe børn rent drikkevand

Radisson Blu scandinavia hotel københavnHOTELLER: Radisson Blu Scandinavia i København har tre dage i næste uge et initiativ, der skal skaffe 280 børn i nød adgang til rent drikkevand resten af livet. Det sker via initiativet ”’Walk for Water.” Alle kan deltage i arrangementet.

For at øge bevidstheden om, at millioner af mennesker over hele kloden ikke har adgang til rent drikkevand, inviterer Radisson Blu Scandinavia i København sammen med 18 andre Radisson Blu hoteller verden over til ”Walk for Water”-aktiviteter mellem den 22.-24. april i næste uge.

I tre dage, som begynder på Earth Day den 22. april, inviterer Radisson Blu Scandinavia gæster og andre forbipasserende til at gå 10 meter med en 10 liter vanddunk for at illustrere den kamp, millioner af mennesker over hele kloden dagligt må kæmpe for at få rent drikkevand.

For hver 100 meter, der bliver gået, donerer Radisson Blu de midler, der skal til for, at ét barn kan få rent drikkevand resten af sit liv. Midlerne bliver doneret til den internationale velgørenhedsorganisation og hotelkædens nye samarbejdspartner Just A Drop, der arbejder for at reducere børnedødeligheden ved at sikre rent drikkevand til steder i verden, hvor der er allermest behov for det.

Radisson Blu forventer at kunne give mere end 280 børn adgang til rent drikkevand resten af deres liv som resultat af ’Walk for Water’-aktiviteterne.

“Vi er stolte over at indlede dette globale initiativ og støtte samfund, der lider på grund af mangel på rent drikkevand, og vi håber, at det vil være med til at sætte fokus på de mange millioner mennesker, som hver dag må kæmpe for at få adgang til rent vand,” siger Anne Thyssen Neumann, CSR-ansvarlig for Radisson Blu Danmark.

’Walk for Water’ er også startskud til hotelkædens nye globale Responsible Business Program ’Blu Planet’, som lanceres mandag den 27. april.

’Blu Planet’ indføres på alle Radisson Blu hoteller for at bevare og beskytte jordens vandforsyning. I den forbindelse implementerer Radisson Blu et nyt håndklædeprogram, der skal hjælpe med at redde liv i Kenya, Peru og Indien. For hver 250 genbrugte håndklæder, donerer Radisson Blu 13 euro, som vil give et barn rent drikkevand resten af livet. Målet er at sikre rent drikkevand til ca. 12.000 børn om året igennem samarbejdet med Just a Drop.

Just a Drop har sin egen hjemmeside: justadrop.org