Hovedparten af SAS ansatte bliver på hjemmebane

Rickard Gustafson.

SAS kom ud af regnskabsåret med det forventede overskud på 1,4 milliarder svenske kroner, og der skal de næste tre år spares 1,5 milliarder kroner. En skrap kur venter, men også med positiv udgang af 2017. Udflagning er sandsynlig for en del af det flyvende personale.

Årsresultatet var endnu engang positiv for SAS omend man altid kan diskutere størrelsen af tallet på bundlinjen. Men det svarer til forventningerne. I det efterfølgende web-pressemøde tirsdag formiddag var det den nye struktur med en forventet mulighed om at flytte en del af det flyvende personale til base i udlandet med flyvning ind til Skandinavien.

Det ser ud til at blive til noget, men er fortsat på et forberedende stade. ”Vi er i gang med overvejelserne. Vi kan ikke i længden have et lønniveau på nær det dobbelte af vore konkurrenter, for eksempel på London-ruten. Jeg forventer, vi kommer et godt skridt videre i 2017 med mange detaljer,” sagde Rickard Gustafson. ”Måske kan vi præsentere et resultat i løbet af 12-15 måneder. Hvor meget personale, der kan blive tale om, ved vi ikke, men langt de fleste forbliver på deres skandinaviske baser.”

Der skal over en periode på tre år spares yderligere 1,5 milliarder kroner. Ingen går fri, og tættekammen går i gang straks i det nye år.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.