Hovsa på jysk kro

1

aulum kroTIRSDAGSKLUMME: Hver dag i påsken har jeg fra min trofaste følgesvend booking.com modtaget tilbud fra hoteller i Herning og kroer i omegnen. Og da det er fra det område, jeg selv er født og vokset op, har jeg fulgt dem med interesse og opdaget, at priserne i mange tilfælde er højere end i København. Ikke alt falder heldigt ud.

Af Ejvind Olesen

Der mangler hoteller i Herning, når der er store udstillinger og arrangementer. Og der er for mange, når der ikke sker noget. Det vidste jeg godt, men jeg var ikke klar over, at søgemaskiner finkæmmer oplandet op til 30 km. væk, og at priserne her gør deres bedste for at følge med opad.

Selv på hvad jeg vil kalde et meget ydmygt dobbeltværelse ude på landet – jeg ved det, for jeg kommer selv derudefra – kommer man let af med 850 kr. med morgenmad for et dobbeltværelse pr. nat. Og i en trængt periode i Herning med store arrangementer kan prisen for et dobbeltværelse med morgenmad godt runde 2.300 kr. for en nat.

Nu valgte jeg så at se nærmere på Aulum Kro, en halv snes kilometer fra mit barndomshjem i Timring, hvor prisen i påsken lå på 795 kr. for et dobbeltværelse med morgenmad. Jeg har været der for 40 år siden, da var den faktisk en hyggelig dansk kro i ordets betydning.

Vurderingen i dag må så komme efter de bedømmelser gæsterne har givet til booking.com. Dem ville jeg ikke være stolt af – og ville måske også se at få dem fjernet i en fart. Hvis jeg ellers måtte det for booking.com.

Jeg citerer fra godt et halvt års anmeldelser: Danny: Sidst modernisering i 1970, meget slidt og dårligt lugt.

Svend: Værelset utidssvarende, men værtsparret søde. Erling: Mit værelse trænger til at blive shinet up. Kræver et ny aggregat til bruseren, halvlunken vand. Helge: Livsfarlige el installationer, muggen lugt på værelset, ingen varm vand, intet toiletpapir, ingen siddeplads, dyr morgenmad.

Jakob: Meget nedslidt, meget skuffende til prisen, som svarer til, hvad vi giver for et godt værelse på Comwell. Meget støj fra jernebane og bodega. Birthe: Fik et meget dårligt rengjort værelse – venligt værtspar. Freddy: Skodhotel i forhold til prisen. Badeværelset under al kritik. Vandet løb den gale vej, og vi soppede bare rundt med vand overalt. Prisen alt for høj i forhold til kvalitet. Peter: Dejligt rene værelser, dejligt værtspar, hyggelige omgivelser.

Lea (for et år siden) :Meget venligt personale, men nær ved toget!

Booking. Com: ”Du kan stole på vores anmeldelser. De er skrevet af personer, som har boet på hotellet”.

Det gør vi så – og lader dem tale for sig selv!

PS: Fra mine påtrængende venner i booking. com fik jeg 2. påskedag følgende tilbud på dobbeltværelse med morgenmad: Roms havne-og ferieby Civitavecchia 295 kr., Hamborg 425 kr. og Aulum 725 kr.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Hovsa på jysk kro"

Notify of
avatar
Frederik
Frederik

Lader I det tilsyneladende søde og venlige værtspar komme til orde? Har de noget at sige til ovenstående?

Generelt kunne det være interessant med fokus på de mange muligheder for at brugeranmeldele. Det er jo almindeligt kendt at f.eks. amerikanske turister ofte klager over værelser der er for små i Europa. Altså noget med at forventninger ikke svarer til det man får fremfor at der er et problem med et hotel. Hvad med at tage den problemstilling op som branchemedie? Fremfor bare at hælde galde ud 🙂

wpDiscuz