Gouda Rejseforsikring anbefaler blandt andet, at man som hotelgæst læser evakueringstavlerne på hotellet – eller beder om dem, hvis den ikke hænger et synligt sted. PR-foto via Gouda Rejseforsikring.

Hver anden rejsende dansker glemmer sikkerhed

Halvdelen af danskere på ferie tænker ikke på at lære hotellets evakueringsplan at kende – især de unge glemmer at orientere sig, viser ny undersøgelse fra Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

Selvom evakueringsplanen nok ikke er helt så interessant læsning som drinkskortet eller oversigten over hotelværelsets underholdnings-kanaler, så skulle evakueringsplanen gerne give nyttig viden om, hvad man skal gøre ved brand, terror eller naturkatastrofer, og hvor brandtrapperne er i bygningen.

Det skriver Gouda Rejseforsikring i en pressemeddelelse.

For mange handler ferie om afslapning og nul bekymringer, men måske er der god grund til at have et øje på sikkerheden, når man tjekker ind på feriehotellet. For i en ny undersøgelse svarer hver anden dansker, at de ikke undersøger evakueringsplanerne på deres overnatningssted, oplyses det.

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Public for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige blandt 1.004 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år i august og september i år.

Forebyggelse betaler sig
Der er god grund til at sætte sig ind i, hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude, siger chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring, Louise Hertzum Andersen, i pressemeddelelsen.

”Hvis der rent faktisk opstår brand, kan værelser og gange blive så mørke og indhyllede i tæt røg, at det bliver svært at se nødudgangene. Så det gælder også på dette område, at forebyggelse betaler sig. Når først uheldet er ude, kan det være for sent.

Det er heldigvis utroligt sjældent, at der opstår brand eller sker en ulykke på et hotel, men det er en god vane at orientere sig, når man ankommer til et nyt sted, så man ved, hvor nødudgangene er,” siger Louise Hertzum Andersen.

Især de unge er ubekymrede
Undersøgelsen viser også, at især de yngre aldersgrupper går mindst op i den information, hotellets evakuerings- og flugtvejsplaner gerne skulle indeholde.

Det gælder især for de 18-29-årige, hvor to ud af tre i undersøgelsen svarer, at de ikke undersøger planerne.

Det tal bekymrer Louise Hertzum Andersen, der understreger, at gode rutiner og viden om sikkerhed er vejen frem, når det handler om at forebygge, at ulykker og farlige situationer opstår på ferierejsen.

”I den unge aldersgruppe er der mange, som ikke har så stor rejseerfaring, og det er vigtigt at få skabt nogle gode vaner om sikkerhed på rejser allerede i de unge år. Det gælder uanset om det handler om nødudgange på hoteller, ferielejligheder eller vandrehjem. Derfor er det en idé at forældre, når de rejser med børn, gør det til en vane at gennemgå sikkerhedsplanerne,” foreslår hun.

Undersøgelsen viser desuden, at kun fem procent tjekker, hvad de skal gøre i tilfælde af terror, mens kun seks procent undersøger, hvad de skal gøre i tilfælde af naturkatastrofer.

 

Relaterede artikler:

Tvivl om regler: Uforsikrede børn på skolerejser

Seniorrejser: Her kommer danske turister til skade

Gouda Rejseforsikring skifter atter direktør