’Hvis jeg bliver 120 år, kan jeg komme gratis ind’

Ejvind Olesen.

WEEKENDKLUMME: Indtil man bliver 119 år, koster det almindelig voksen pris, bekræfter receptionen i Experimentarium. Og det er ikke engang løgn.

Af Ejvind Olesen 

Et langt rejseliv som journalist har ført mig rundt til mange oplevelsescentre og forlystelsesparker rundt om i verden. Fra det mindste Tivoli med luftgynger i den danske provins til det største og flotteste og dyreste af dem alle Disney World med Epcot i Orlando.

Jeg har af hensyn til læserne altid checket prislisterne, fordi entréen for en børnefamilie – og såmænd også for en enlig – kan være afgørende for besøget. Uanset om man er i Legoland i Billund eller på ferie i Florida.

Derfor tænkte jeg også på priserne, da jeg i denne uge så ranglisten for besøg i forlystelsesparker og turistattraktioner i det danske ferieland. Hvem var i top, og hvem var i bund på det årlige besøgstal? Kunne det have noget med priserne at gøre?

I bunden ligger Experimentariet i Hellerup. Et helt igennem spændende og belærende besøg for de 77.326, som kiggede ind i fjor. Ikke meget i forhold til Tivoli med 4,63 mio. besøgende. Pris i Tivoli for en voksen 120 kr. (gratis for børn op til 8 år). I Experimentariet 185 kr.

Men her kommer overraskelsen via den officielle prisliste på nettet til Experimentariet. Voksne betaler 185 kr. fra 12 år og op til 119 år! Indtil de bliver 12 slipper de med 105 kr. Men i 107 år koster det voksen pris.

En opringning til Experimentariets reception  bekræfter prislisten.

Hvad skal jeg betale, hvis jeg bliver 120 år?

”Det ved jeg ærligt talt ikke. Det har jeg aldrig oplevet,” lyder det venlige svar.

”Kunne det tænkes, at jeg kunne komme gratis ind. Jeg ser, at jeg som 119 årig skal betale normal voksen pris?

”Det vil jeg tro.”

Er det for sjov I har sat en pris op til 119 år for en voksen, et barn betaler 105 kr. fra 3 til 11 år? På den måde står der officielt på jeres liste: Voksen 12 til 119 år.

”Det er det måske nok, det er ikke min idé. Jeg ved ikke, hvorfor 119 år er sat som overliggeren,” slutter samtalen.

Der vil imidlertid gå mindst otte år endnu, inden det kan blive aktuelt om der skal gives fribillet på grund af alder. Tirsdag i denne uge døde Danmarks ældste person. Hun blev 111 år.

Hvornår man i øvrigt er senior ved attraktionerne er svært at finde ud af. Ingen andre end Experimentariet har tilsyneladende en øvre grænse.

Men hos Valdemar Slot på Tåsinge, Zoo i København og Legoland har man to priser. En til voksne og en til seniorer – men de er nøjagtig ens!  For at undgå, at pensionister hele tiden spørger, ”om ikke pensionister får rabat ”.

Hvem ved, måske har vi i løbet af få år, selv når vi skal i Tivoli, en rabatpris for dem, der er over 120 år!

God Weekend til både unge og ældre – og meget ældre.