Portugal håber så småt snart igen at kunne tiltrække udenlandske turister, blandt andet fra Norden, Portugals femtestørste marked når det gælder turister. Det bliver årligt til cirka en halv million ankomster; heraf omkring 150.000 fra Danmark. Arkivpressefoto fra Madeira.

Hygiejne skal sælge Portugal som sikkert rejsemål

”Clean & Safe” er overskriften på kommende kampagne fra Portugals nationale turistorganisation til turistaktiviteter når grænserne atter åbnes. Portugiserne håber det så småt kan ske fra juli.

Som et af de første europæiske lande har Turismo de Portugal, Portugals nationale turistorganisation, lanceret noget af sin kampagne, der skal gøre landet klar til igen at modtage turister når situationen tillader det.

Blandt de nye initiativer, turistrådet har indført, er en ”Clean & Safe”-mærkning, som tildeles turistaktiviteter og -steder, der lever op til de nødvendige hygiejne- og rengøringskrav for at undgå smittespredning af coronavirussen.

Portugal er af OECD fremhævet som dét land med flest initiativer til at håndtere corona-pandemien, skriver Portugals turistråd i en pressemeddelelse.

Blandt andet turismevirksomheder i Portugal, der opfylder en række skrappe krav til hygiejne, kan få dette officielle ”Clean & Safe”-stempel. Stemplet er gyldigt et år ad gangen.

Håber på snarlig genåbning af Portugal
Lige nu har Portugal, som mange andre lande, suspenderet al flytrafik til og fra landet i kampen mod coronaen. Men rejsemålet begynder lige så langsomt at planlægge og forberede en forsigtig genåbning, så det igen kan blive klar til at modtage turister fra hele verden.

Som et nyt initiativ har Turismo de Portugal derfor indført et ”Clean & Safe”-stempel. Stemplet er en certificering til de turistaktiviteter og -steder, der lever op til de nødvendige hygiejne- og rengøringskrav for at bekæmpe COVID-19 og andre eventuelle vira.

Valideringen er gratis og frivillig at tilegne sig – og gyldig i et år ad gangen.

At få stemplet forudsætter implementering af en intern protokol, som – foruden de generelle krav fra sundhedsmyndighederne – sikrer de nødvendige hygiejne-forbehold for at reducere smittespredningen.

Når virksomheder har fået stemplet, kan de fremvise det fysisk på deres faciliteter og på digitale platforme. Turismo de Portugal vil sammen med kompetente myndigheder føre tilfældige kontroller.

De nyeste tal fra hjemmesiden worldometers.info/coronavirus, der løbende opdaterer status, er, mandag eftermiddag, at i Portugal er der næsten 22.000 aktivt smittede og dødstallet er oppe på 928. I Portugal er 2.356 indbyggere for hver én million smittet, mens tallet for Danmark er lige over 1.500 for hver én million indbyggere.

Men Portugal har klaret sig meget bedre end naboerne i Spanien – og Portugals turistråd håber, at man vil kunne åbne op for besøgende hurtigere end først forventet.

Relaterede artikler:

”Turistkontorer får stor rolle efter corona-krisen”

”For tidligt at gætte om udlandsrejser til sommer”

“Hård kamp om hver eneste gæst når grænserne åbner”