CEO Willie Walsh, IAG. Arkivfoto.

IAG ønsker billigere visa til UK fra Kina

International Airlines Group opfordrer nu premierministeren til at følge op på regeringens to år gamle tilsagn om at nedsætte prisen på visa fra Kina.

Opfordringen om billigere visa fra Kina til UK fra IAGs CEO Willie Walsh kommer samtidig med Theresa Mays besøg i Kina. IAG stiller spørgsmål ved, hvorfor der ikke er sket noget siden det kinesiske statsbesøg i Storbritannien i oktober 2015, hvor tilsagnet blev givet, skriver travel news.

I et brev til indenrigsminister Amber Rudd, skriver Willie Walsh: “Vi har brug for betydelig ændring med hensyn til Kina. Vi går det svært for kinesiske turister at komme på besøg. USA kræver £119 for et 10-års visum, mens UK kræver £767”.

Afgørende for økonomien
“Det er afgørende for at styrke vores økonomi, at kinesiske forretningsfolk og turister har let ved at komme hertil. Det er vigtigt for både at udvikle vores handelssamkvem og udvikle vores internationale turisme – specielt efter Brexit.

“Vi mister fortsat nye jobs, som kinesiske investeringer kunne medføre, ligesom vi går glip af betydelige turistindtægter”.

I 2016 udstedte UK 480.000 visa til kinesiske besøgende, mens Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien tilsammen udstedte 1,5 millioner. Et Schengen visum koster 99 Euro og giver adgang til 26 lande, hvilket placerer UK i en endnu ringere konkurrencesituation.

Hertil kommer, at UK og Kina har skrevet en bilateral aftale om at øge flyvningerne mellem de to lande fra 40 til 150.

I øvrigt mener Willie Walsh, at de nye biometriske pas, der er godkendt i Schengenlandene, også burde godkendes i Storbritannien.

Relaterede artikler:

Visa-frihed for 80 lande til Qatar

Frygt for visa-krig mellem USA og EU

Donald Trump vil stramme visumregler