IAGs resultat hårdt ramt af svagt pund

Årsresultatet for British Airways og Iberias moderselskab led under en belastende valutapåvirkning på 460 millioner Euro – primært på grund af det svage pund som følge af Breaxit.

Overskuddet før skat blev 2,4 milliarder Euro inden særlige poster – en vækst på 32,7%. Omsætningen faldt med 1,3%, mens omsætningen pr passager faldt med 5,4%.

CEO Willie Walsh: “For hele året var der tale om god drift i et krævende marked med et driftsoverskud på 2.535 millioner Euro inden særlige poster – en vækst på 8,6% i forhold til 2015.

“Vores resultat blev påvirket af ugunstige valutakurser i størrelsesordenen 460 millioner Euro. I særdeleshed skyldtes det den svage pundkurs som følge af UKs EU afstemning. Alligevel har vi haft god fremgang og fortsætter med at bygge videre på det, vi har opnået i vores første fem år”.

“I 2016 havde vi over 100 millioner passagerer – en fordobling af det passagertal, British Airways og Iberia havde i 2010, året før IAG blev etableret.”

Koncernen forventer et driftsresultat for 2017, der vil være større end resultatet for 2016 forudsat uændrede brændstofpriser og valutakurser.

 

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.