IAGs resultat hårdt ramt af svagt pund

Årsresultatet for British Airways og Iberias moderselskab led under en belastende valutapåvirkning på 460 millioner Euro – primært på grund af det svage pund som følge af Breaxit.

Overskuddet før skat blev 2,4 milliarder Euro inden særlige poster – en vækst på 32,7%. Omsætningen faldt med 1,3%, mens omsætningen pr passager faldt med 5,4%.

CEO Willie Walsh: “For hele året var der tale om god drift i et krævende marked med et driftsoverskud på 2.535 millioner Euro inden særlige poster – en vækst på 8,6% i forhold til 2015.

“Vores resultat blev påvirket af ugunstige valutakurser i størrelsesordenen 460 millioner Euro. I særdeleshed skyldtes det den svage pundkurs som følge af UKs EU afstemning. Alligevel har vi haft god fremgang og fortsætter med at bygge videre på det, vi har opnået i vores første fem år”.

“I 2016 havde vi over 100 millioner passagerer – en fordobling af det passagertal, British Airways og Iberia havde i 2010, året før IAG blev etableret.”

Koncernen forventer et driftsresultat for 2017, der vil være større end resultatet for 2016 forudsat uændrede brændstofpriser og valutakurser.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.