Tanny Por, chef for internationale relationer hos Visit Greenland, til venstre, og Gísli S. Brynjólfsson, Icelandairs globale marketingdirektør. Foto: Icelandair.

Icelandair og Visit Greenland fortsætter samarbejde

Markedsføringssamarbejdet mellem Icelandair og Visit Greenland udvikler Grønland som destination via flyselskabets rutenetværk. Icelandair betjener fire grønlandske lufthavne.

Fidusen ved samarbejdet mellem Icelandair og Grønland er blandt andet, at dermed skal for eksempel nordamerikanske turister ikke flyve helt til København for at flyve delvist tilbage med Air Greenland. Det giver samtidig flere ledige flysæder til andre passagerer mellem Island og København samt fra København til Grønland.

”Aftalen er med til at udvikle turismen i Grønland sammen med Island og er til stor gavn for begge lande,” siger Anne Nivíka Grødem, administrerende direktør hos Visit Greenland, i en pressemeddelelse.

Den fornyede toårige markedsføringsaftale mellem Icelandair og Visit Greenland, har fokus på at skabe øget interesse og opmærksomhed omkring Grønland via de internationale medier og FAM trips-samarbejder, oplyses det. Aftalen omfatter også videndeling omkring de fælles hovedmarkeder i Nordamerika og Europa.

Icelandair flyver med propelfly af typen Dash 8 til sine fire destinationer i Grønland fra Islands hovedlufthavn, Keflavik: Nuuk, hele året, op til fem fly om ugen, samt østgrønlandske Kulusuk, også hele året, op til to gange om ugen. Hertil kommer to sæsonruter: til Ilulissat mellem 1. juni og 30 september, med op til ni ugentlige fly, samt i samme periode også til Narsarsuaq med op til to fly om ugen.

Icelandair var sidste år det 12. største flyselskab i Københavns Lufthavn med 329.000 passagerer. I øvrigt får Air Greenland mellem 29. marts og 11. oktober en ugentlig flyvning fra Billund Lufthav til Kangerlussuaq, fløjet af danske Jettime.

Gør klar til nye internationale lufthavne i Grønland
I oktober sidste år underskrev den grønlandske og islandske regering en samarbejdsaftale med fokus på økonomi, klimaforandringer og kultur samt bæredygtig turismeudvikling.

Det er også god timing, fordi to kommende nye internationale lufthavne i Nuuk og Ilulissat skal være færdige i slutningen af ​​2024, hvilket giver mulighed for direkte flyruter fra blandt andet Nordamerika og Europa.

På fagmessen Icelandair Mid-Atlantic i januar i år, mødtes chefen for internationale relationer hos Visit Greenland, Tanny Por, med Icelandairs globale marketingdirektør, Gísli S. Brynjólfsson, for at udarbejde aftalen mellem duoen.

Sidstnævnte siger i pressemeddelelsen: “Vi glæder os meget til at samarbejde med Visit Greenland om at promovere rejser til dette fantastiske land, som kun ligger et par timers flyvning fra Island. Efterhånden som de grønlandske lufthavne udvides, glæder vi os til at kunne flyve flere turister.”

Og direktør for det grønlandske turistråd, Anne Nivíka Grødem, siger: “Grønland har i mange år arbejdet med andre skandinaviske lande om øget synlighed på vigtige langdistance-markeder som Nordamerika og Kina. Interessen for Island er meget stor, og med dette samarbejde, kan vi skabe endnu større synlighed omkring Grønland som helhed. Vi glæder os.”

 

Relaterede artikler:

Visit Greenland klar med afløser for fyret direktør

Icelandairs genrejsning i 2022 var bedst i Norden

Air Greenlands nye atlantfly skal være værn mod konkurrenterne