Anne Nivíka Grødem er fra 1. august ny administrerende direktør for Grønlands nationale turistråd, Visit Greenland. PR-foto: Magnus Biilmann Trolle.

Visit Greenland klar med afløser for fyret direktør

Grønlandskfødte Anne Nivíka Grødem bliver ny direktør for Grønlands nationale turistråd, Visit Greenland. Hun afløser islandske Hjörtur Smarason, der blev fyret efter kun et år på posten.

Fra på mandag, den 1. august, er Anne Nivíka Grødem officielt administrerende direktør i Visit Greenland, der ejes 100 procent af det grønlandske selvstyre.

Hun har været konstitueret som direktør Visit Greenland siden islandske Hjörtur Smarasons overraskende blev fyret i foråret – han blev ikke nævnt med sit navn i pressemeddelelsen.

Anne Nivíka Grødem var indtil hendes konstituering som Visit Greenland-direktør næstformand i selskabets bestyrelse og dermed med til at tage beslutningen om fyringen af Hjörtur Smarasons, konstaterer den grønlandske avis Sermitsiaq.

Anne Nivíka Grødem kommer fra job som souschef i Sermersooq Business, hvor hun i en årrække har arbejdet med erhvervs- og destinationsudvikling. Hun er født og opvokset i Ilulissat og har mange års erfaring som iværksætter og projektleder i Grønland, oplyser Visit Greenland.

Gerne bæredygtige turister
”Udover at markedsføre Grønland internationalt som destination og dermed tiltrække gæster til landet, er det væsentligt, at Visit Greenland har fokus på samarbejdet med turismeerhvervet og lokalt,” siger formand for Visit Greenland, Anette Grønkjær Lings. Hun er til daglig er direktør for Hotel Sisimiut og incomingbureauet Arctic Incoming.

Hun fortsætter: “Udover at markedsføre Grønland internationalt, og dermed tiltrække gæster – så er det væsentligt, at Visit Greenland har fokus på samarbejdet med de regionale DMO’er (incomingbureauer) og turismeerhvervet. Det skal ske for at sikre, at turismen kommer hele Grønland til gavn. Den opgave har Anne Nivíka dyb forståelse for, da hun har siddet i regionalt regi, og kan se og forstå tingene indefra. En uvurderlig kompetence som er nødvendig for at styrke en bæredygtig udvikling af turismen i Grønland.”

Som ny direktør kommer Anne Nivíka Grødem til at stå i spidsen for Visit Greenlands 2021-2024 strategi ”På vej mod mere turisme”.

Anne Nivíka Grødem mener, at samfundet står over for store infrastrukturelle forandringer, som giver Visit Greenland unikke muligheder for at udvikle turismen i Grønland.

Anne Nivíka Grødem siger i pressemeddelelsen: ”Grønland skal være et godt sted at bo og et godt sted at besøge. Derfor er min prioritet, at vi som national visit-organisation skaber de bedste rammer for at destinationerne udvikler sig bæredygtigt, og at vores markedsføringsindsatser målrettes gæster med de samme værdier.”

Vært for Vestnorden
Visit Greenland er 19-22. september i år vært i Nuuk for den årlige nordatlantiske turismefagmesse, Vestnorden.

Vestnorden afvikles årligt af turistrådene i Island, der er vært hvert andet år, mens værtskabet går på skift hvert andet år mellem Færøerne og Grønland.

Relaterede artikler:

København og Ilulissat blandt verdens 50 bedste

Grønland stadig uden turistdirektør

Tættere samarbejde om grønlandsk turisme

Grønlandsk turisme kigger mod rekordår

Grønlandsk destination blandt årets hotte rejsemål