ID-kontrol rammer især de glemsomme

scandlines aurora52 flygtninge uden gyldigt ID er taget ved Scandlines Helsingør-Helsingborg færgekontrol. Samtidig er 1.025 danskere og svenskere blevet bremset

Ifølge Helsingør Dagblad har vagterne kun i 52 tilfælde vurderet, at der var tale om flygtninge uden ID. De øvrige har der været helt almindelige rejsende, som havde glemt deres ID, skriver avisen.dk.

Henrik Rørbæk, chef for Scandlines HH-færger, ærgrer sig over at måtte afvise så mange passagerer: ”Det er et reelt problem for hele relationen og integrationen mellem Helsingør og Helsingborg. Folk udtrykker en blanding af ærgrelse og forståelse over, at det ikke er os, der har vedtaget de her regler”.

Når folk, der ikke er flygtninge, bliver afvist af vagterne i Helsingør, bliver de præsenteret for tre muligheder: De kan kontakte den svenske ambassade, få en ven til at hente deres ID, eller de kan tage turen til Helsingborg via Øresundsbroen. Her står de svenske myndigheder klar ved grænsekontrollen. Og de har mulighed for at tjekke, om den rejsende er bosiddende i Sverige.

”Vi mener, at svensk politi burde stå i Helsingør og gøre det samme, så folk, der ikke er flygtninge, kan komme til Helsingborg med færgen. Vi holder de svenske myndigheder løbende orienteret og har gjort dem opmærksom på problemet, men hidtil har de ikke villet gøre noget ved det”, siger Henrik Rørbæk.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.