Indenrigstrafikken i luften lider efter krak

Der er ikke noget overraskende i, at Cimber Airs krak har været en alvorlig bet for dansk indenrigstrafik i luften. Til gengæld kan det meget vel hjælpe på de resterende selskabers økonomi, fordi billetpriserne i mange tilfælde var kommet under produktionsprisen.

 

Næste mandag ændres en del, når Billund får fem daglige afgange til København med det ny Cimber A/S. Der sker også forbedringer i planen med DAT fra Sønderborg. Derimod er der ingen hjælp til Karup – som blot har Norwegian med færre afgange og højere priser end før – samt Aarhus, hvor SAS er alene, men dog med et par ekstra afgange efter ferien.

 

I dag siger direktør Ole Paaske fra Aarhus Lufthavn til Børsen: ”Da Cimber gik ned, fik vi halveret kapaciteten. Det er en rigtig træls situation, men den er af midlertidig karakter. På den lange bane fastholder vi de positive forventninger, og fra slutningen af august kommer vi op på 80 procent af niveauet fra før.”

 

Fra Karup lyder det fra direktør Erik Jakobsen: ”Cimber var vores eneste flyselskab på indenrigs, da det gik konkurs. Samtidig har vi haft krisen, og den er ikke ovre endnu. Vi håber vi får det til at balancere. Norwegian gør det fortrinligt. Vi kan håbe, de får gang i deres oversøiske ruter fra København, for så har vi et godt tilbud på oversøiske rejser.”

Skrevet af Redaktionen