Ingen bekymringer hos Amagerbanken

Tre af Mols-Liniens ?re private storaktionærer ejer mere end 30 pct. af aktierne i rederiet og er kunder i Amagerbanken. De har nu på kort tid mistet en halv mia. kr., skriver Børsen i dag. 

 

 

Da aktien i sommer handledes på sit højeste, var rederiet mere end 3 mia. kr. værd. Den værdi er nu på kort tid – særligt med gårsdagens blodbad – skrumpet til det halve.

 

 

 

»Der er ingen tvivl om, at ser vi Mols-Linien blive mere end halveret i kurs, kan Amagerbanken også komme i klemme, men banken er sandsynligvis dækket ind ved det første ganske betydelige kursfald. Men da der ikke er offentlighed om kundeforhold, kan vi naturligvis kun gætte,« siger bankanalytiker i Danske Markets Per Grønborg.

 

 

 

Fire private storaktionærer sidder med mere end halvdelen af aktierne i Mols-Linien og har på kort tid set omkring trekvart mia. kr. forsvinde ud i den blå luft.

 

 

 

Adm. direktør for Amagerbanken Knud Christensen er dog ikke bekymret for soliditeten hos sine kunder, men er opmærksom på det store kursfald i Mols-Linien.

 

»Investorerne har et meget stort gap, hvor aktien kan falde. Det er noget, vi føler os helt trygge ved. Der er ikke noget i dagens marked, der får os til at sove dårligt om natten,» siger Knud Christensen

 

 

 

Hvis – i værst tænkelige tilfælde – at en af bankens kunder med aktier i Mols-Linien går ned, vil Knud Christensen overveje at gå ind i færgedrift og for den sags skyld også ejendomme for en periode.

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.