Ingen bekymringer hos Amagerbanken

Tre af Mols-Liniens ?re private storaktionærer ejer mere end 30 pct. af aktierne i rederiet og er kunder i Amagerbanken. De har nu på kort tid mistet en halv mia. kr., skriver Børsen i dag. 

 

 

Da aktien i sommer handledes på sit højeste, var rederiet mere end 3 mia. kr. værd. Den værdi er nu på kort tid – særligt med gårsdagens blodbad – skrumpet til det halve.

 

 

 

»Der er ingen tvivl om, at ser vi Mols-Linien blive mere end halveret i kurs, kan Amagerbanken også komme i klemme, men banken er sandsynligvis dækket ind ved det første ganske betydelige kursfald. Men da der ikke er offentlighed om kundeforhold, kan vi naturligvis kun gætte,« siger bankanalytiker i Danske Markets Per Grønborg.

 

 

 

Fire private storaktionærer sidder med mere end halvdelen af aktierne i Mols-Linien og har på kort tid set omkring trekvart mia. kr. forsvinde ud i den blå luft.

 

 

 

Adm. direktør for Amagerbanken Knud Christensen er dog ikke bekymret for soliditeten hos sine kunder, men er opmærksom på det store kursfald i Mols-Linien.

 

»Investorerne har et meget stort gap, hvor aktien kan falde. Det er noget, vi føler os helt trygge ved. Der er ikke noget i dagens marked, der får os til at sove dårligt om natten,» siger Knud Christensen

 

 

 

Hvis – i værst tænkelige tilfælde – at en af bankens kunder med aktier i Mols-Linien går ned, vil Knud Christensen overveje at gå ind i færgedrift og for den sags skyld også ejendomme for en periode.

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen