Fartmålinger af Mols-Linien

mols linienBølgerne er alt for store mener badegæster og sejlere om dønningerne efter Mols-Liniens hurtigfærger, og beskylder Mols-Linien for af og til at sejle for hurtigt.

Når hurtigfærgerne nærmer sig kysten ved Aarhus, må de højst sejle 26 km/t, men ifølge anklageskriftet har færgerne i 17 tilfælde sejlet over 55 km/t fra august til oktober 2014, og det kan bakkes op med tekniske beviser, skriver dr.dk.

Kontorchef Jan Thorn fra Søfartsstyrelsen fortæller generelt, at der er et GPS-system, så Søfartsstyrelsen altid kan kontrollere, hvor hurtigt en færge sejler: ”AIS, Automatic Identification System, registrerer skibets position, kurs og fart, så man har mulighed for at gå tilbage i de data og se det”, siger han.

Anklagemyndigheden kræver Mols-Linien og fem kaptajner idømt bøder. I en tidligere sag blev Mols-Linien dømt for at have sejlet for hurtigt ved Sjællands Odde.

Her viste færgens GPS-udstyr, at den havde sejlet hurtigere end det tilladte. Dog fastholdt kaptajnen, at færgen var under opbremsning, og at den reelle fart var lavere.