Mols-Linien afnoteres fra børsen

Mols-LinienAfnoteringen sker, efter selskabets hovedaktionær har fået medhold i Erhvervsankenævnet, skriver Ritzaus Finans.

Kapitalfonden Polaris, der er storaktionær i selskabet, havde planlagt en afnotering i april. Det blev forhindret, da mindretalsaktionærer nægtede, og indgav en klage til Erhvervsankenævnet.

Mindretalsaktionærerne er organiseret i Foreningen af Mols-Liniens Småaktionærer, der repræsenterer 300 mindre aktionærer. Klagen blev behandlet af nævnet, som dermed udskød afnoteringen. Kapitalfonden Polaris havde ellers opkøbt aktier i Mols-Linien og ejede i december 2015 omkring 80%. Fondsbørsen godkendte dengang ønsket om en afnotering, inden mindretallet stillede sig i vejen.

Småaktionærerne var utilfredse med, at Polaris kunne hive Mols-Liniens aktier af børsen uden at eje 90% af aktierne. Samtidig frygtede de for værdien af deres aktier. Da beslutningen om at afnotere selskabet blev truffet, faldt værdien fra kurs 97 til 54. De har senere rettet sig, og mandag lå de til en værdi på 80. Det betyder, at aktierne nu samlet set har en værdi på 1,1 milliarder kroner.

Til sammenligning har Polaris købt hovedparten af sine aktier til 40 kroner stykket, skriver Ritzau Finans.