Mols-Linien sejler igen for stærkt

mols-linienTRANSPORT: Mols-Linien har for anden gang i år fået bøde for at sejle for stærkt.

Det går lidt for stærkt, når Mols-Linien sejler ud fra Aarhus Havn. Det mener Søfartsstyrelsen, der har anmeldt selskabet til politiet efter flere episoder, hvor badegæster i Aarhus kom i karambolage med kæmpebølger fra færgen.

Bøden er på 250.000 kr. og Mols-Linien har fået bøden for perioden mellem august og oktober 2014, hvor færgen 17 gange har sejlet mere end dobbelt så hurtigt som det tilladte i Aarhus Havn.

”Overtrædelserne er sket i 2014, og vi har justeret vores procedurer siden. Men det ændrer selvfølgelig ikke ved, at vi har overtrådt fartgrænserne, og det beklager vi,” siger adm. direktør Carsten Jensen i en pressemeddelelse.

Mols-Linien blev også tidligere i år idømt bøder på 30.000 og 7.500 kr. for at have sejlet hurtigere end det tilladte.

Ifølge Ritzau sejlede færgerne med en hastighed på over 30 knob. Det svarer til omkring 55 kilometer i timen. Den højest tilladte hastighed er 14 knob – eller 26 kilometer i timen.

”Vi har skabt en mere holdbar og pålidelig sejlplan, og vi er ved at implementere et nyt system, hvor vi kan analysere vores sejldata dagligt. Dertil har vi optimeret vores træningsprogram for kaptajner og skibsførere og kommer blandt andet til at indlægge simulatorøvelser, ligesom vi har indskærpet over for vores ansatte, at vi fremover vil have et endnu skarpere fokus på at sejle i henhold til sejlbestemmelserne,” siger Carsten Jensen.

I 2014 blev en kvinde ved Sjællands Odde ramt af en meget stor bølge, der endte med, at hun måtte bruge flere uger i kørestol.