25.000 meldte sig for at komme gratis med på en uges all-inclusive ferie på Rhodos. Her er der gang i check-in inden afgang fra Holland. Foto: Sunweb Group.

Ingen coronasmittede efter hollandsk prøveferie

Den hollandske rejsearrangør Sunweb og flyselskabet Transavia har netop gennemført en ”testferie” til Rhodos for at undersøge, om ikke-coronasmittede smittes i en rejseboble. Ingen var smittede ved hjemkomsten.

Der var plads til 189 passagerer på Transavia-flyet, der skulle flyve de udvalgte rejsende fra Holland til Rhodos. Under en uge på den græske Middelhavsø skulle de bo i en rejseboble på Sunweb-resortet Hotel Mitsis Grand Beach på en all inclusive-pakkerejse. Resortet måtte ikke forlades under opholdet.

Rejsen var arrangeret af rejsearrangøren Sunweb, der også er på det danske marked, og flyselskabet Transavia i samarbejde med den hollandske rejsebureauforening, ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbureaus)

Formålet var at få indsigt i og indsamle data for, under hvilke betingelser det kan lade sig gøre, at feriere sikkert under coronakrisen. Også forud for sommerens forventede genåbninger for rejser til dele af udlandet.

Man kunne søge om at komme med på rejsen via Sunwebs hollandske hjemmeside. Det gjorde 25.000. De udvalgte skulle opfylde en række sundhedskriterier fra de hollandske myndigheder og være mellem 18 og 70 år ligesom de ikke må være højrisikopatienter.

Én testet negativ før afrejse
De 189 udvalgte skulle før afrejse til Rhodos fremvise en negativ PCR-test samt få taget en test ved indtjekningen på hotellet. Inden hjemturen i går, mandag, blev der taget endnu en PCR-test på hotellet, og efter hjemkomsten til Holland skal feriegæsterne i karantæne i op til ti dage og have taget en ny PCR-test på dag fem. Er den negativ, kan de komme ud i samfundet igen.

Én af de 189 var op til afrejsen fra Holland blevet smittet og kunne ikke komme med.

Og under opholdet blev fire af de rejsende testet positive, hvorefter de og deres rejseledsagere kom i karantæne på resortet. Men ved en efterfølgende ny test viste de ikke tegn på at være smittet, skriver hollandske VRT News. Også inden hjemrejsen til Holland skulle alle de rejsende igen testes. Heller ikke her blev der fundet smittede.

Hotel Mitsis Grand Beach var udelukkende åbent for de ferierende hollændere. De blev ledsaget af to sundhedsmedarbejdere, der efterfølgende skal skrive en rapport om deres iagttagelser.

”Denne all-inclusive ferie vil give os, resten af rejsebranchen og myndighederne et væld af informationer om, hvordan vi i denne coronatid kan afvikle rejser på sikker og forsvarlig vis,” siger Sunwebs direktør, Mattijs ten Brink.

Relaterede artikler:

Hollands rejsebranche tester ”prøveferier”

Rejsebureau fik millionoverskud trods coronakrisen

Rejsebureauer: Vi er ikke lagt ned af rejsekunder