Der er mange rekorder for dansk turisme i september-tallene fra Danmarks Statistik, også på campingområdet. Her er det fra Vindebyøre Camping på Tåsinge, pressefoto: Niclas Jensen for VisitDenmark.

Internationale turister på vej tilbage til Danmark

September blev på mange områder en rigtig god måned for dansk turisme. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. ”Godt at turisterne fra nærmarkederne er på vej tilbage,” siger VisitDenmark.

Der var i september i år 21 procent flere overnatninger samlet set og 10 procent flere udenlandske end i 2019, der siden Covid-19 har været den primære målepind i dansk turisme.

Det skriver VisitDenmark i en pressemeddelelse og tilføjer: Turisterne er også på vej tilbage til København, viser tallene, og campingpladser og feriecentre satte også rekorder i september.

Tallene fra Danmarks Statistik viser blandt andet, at stigningen i overnatningerne i september fordeler sig med en stigning på ti procent flere udenlandske overnatninger og 33,2 flere danske.

Ifølge tallene fra Danmarks Statistik er det tyskerne og hollænderne i feriehusene, der tegner fremgangen med en vækst på 36 procent for tyskerne og 18 procent for hollænderne. De svenske overnatninger ligger dog 15 procent under 2019, mens de norske turister, som med covid-19 har fået lagt en kæmpe dæmper på rejselysten, stadig mangler i hele Danmark, noterer VisitDenmark.

Størstedelen af turisterne
I pressemeddelelsen siger Jan Olsen, VisitDenmarks administrerende direktør:

”Det er godt at se, at turisterne fra vores nærmarkeder, er på vej tilbage. Nærmarkederne har betydning for turismen i hele landet, og det er herfra, vi henter størstedelen af turisterne. Derfor er det vigtigt at turisterne fra disse markeder igen vælger Danmark som feriedestination, og derfor har vores markedsføring i høj grad været målrettet disse markeder.”

Sammenlignet med sidste år er der tale om en samlet dansk og udenlandsk fremgang i overnatningstallene i september på 18 procent. I alt var der 5,6 millioner målbare overnatninger i Danmark i september.

Også København, der under coronakrisen har haltet efter resten af landet, er der pæn fremgang. Der var i september i år 744.000 overnatninger i Storkøbenhavn, en fremgang fra 345.000 i september sidste år. Sammenlignet med 2019 er der dog stadig et stykke vej til de 930.000 overnatninger, som blev målt i 2019.

”Ifølge de seneste bookingtal fra Benchmarking Alliance ser udviklingen ud til at fortsætte. Bookningerne på de københavnske hoteller viser nu en belægning på 53 procent i november. Så uden tvivl er turisterne på vej tilbage også til København, hvor alle de internationale markeder havde fremgang i september,” siger Jan Olsen.

Rekorder i september
Tilmed byder september 2021 på mange rekorder, lyder det fra VisitDenmark, der fremhæver:

Aldrig har der været så mange udenlandske september-overnatninger på campingpladserne, der har haft en fremgang på 39 procent siden 2019.

En fremgang på 31 procent hos danskere giver i alt 972.000 campingovernatninger og dermed endnu en rekord for september.

Også feriecentrene satte september-rekord med 347.000 overnatninger og det blev den næstbedste september nogensinde med 1,5 millioner overnatninger på hoteller, 219.000 på vandrerhjem og 84.000 i lystbådehavne.

Når det gælder feriehusene, er der udsigt til en ny rekord for hele året. Således viser bookingtallene en stigning på 4,3 procent på udlejede husuger, hvilket vil medføre, at feriehusene vil sætte en all time high rekord i år, lyder det fra VisitDenmark.

Tyskland er Danmarks vigtigste turismemarked
I 2019, sidste normale rejseår før coronakrisen, havde tyske turister 16,8 millioner målbare overnatninger i Danmark.

De tyske ankomsttal til Danmark i 2019 blev kun overgået af nordmændene med 2,3 millioner overnatninger. Efter Norge kom Sverige med 1,7 millioner i Danmark, fulgt af Holland med 1,4 millioner og Storbritannien på femtepladsen med 906.000 overnatninger i Danmark i 2019.

I alt var der i 2019 samlet 56,1 millioner målbare turismeovernatninger i Danmark, her af var de 28,9 millioner udenlandske, danskerne stod for resten. Cirka 80 procent af udenlandske turister i Danmark kommer fra Europa.

Relaterede artikler:

Kampagne til udenlandske turister om København

Tivoli dropper næste års vintersæson

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”

Trods genåbning: To ud af tre holdt ferie i Danmark

Norsk genåbning giver milliarder til dansk turisme