Partnerne og de nye ejere af Feriebolig-Spanien.dk er fra venstre Kenneth Andersen, Jannich Friis Petersen, Jan Lehrmann og forrest til højre virksomhedens grundlægger, Claus Sørensen. Foto: Feriebolig-Spanien.dk

Investor fra kendt TV-program køber feriebolig-firma

Jan Lehrmann, kendt fra DR-programmet Løvens Hule, har med to medinvestorer købt 75 procent af danske Feriebolig-Spanien.dk – Spain-Holiday.com – for tocifret millionbeløb.

Indtil nu har virksomheden Feriebolig-Spanien.dk været 100 procent ejet af grundlæggeren og iværksætteren Claus Sørensen.

Han startede virksomheden i 2002 – i dag har Feriebolig-Spanien.dk og Spain-Holiday.com over 18.000 ferieboligejere i Spanien registreret på de to udlejningsplatforme.

Nu har Claus Sørensen solgt aktiemajoriteten til tre medinvestorer – hver har 25 procent af virksomheden.

Den ene af køberne er Jan Lehrmann, kendt fra TV-programmet Løvens Hule på Danmarks Radio. Han har sammen med to andre investere et tocifret millionbeløb i Feriebolig-Spanien.dk

Portalen er angiveligt en af de mest brugte udbydere af lejeboliger til ferien i Spanien i Danmark samt i andre europæiske lande, hvor den kendes under navnet Spain-Holiday.com

”Har i den grad nailet den”
“Vi er kommet til et punkt, hvor vi ikke kan holde ud at købe flere dimser. Nu vil vi have oplevelser,” siger Jan Lehrmann i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Her står Feriebolig-Spanien.dk rigtig stærkt. Sammenlignet med andre aktører i markedet er virksomheden ekstraordinær på servicedelen og har et rigtig stærkt fundament teknisk og ledelsesmæssigt.

Jeg plejer at sige; “don’t scale it till you nail it”. Folkene bag Feriebolig-Spanien har i den grad nailet den, nu skal vi have pedalen i bund og fuld fart på skaleringen.”

Feriebolig-Spanien.dk blev grundlagt i 2002 af danske Claus Sørensen. Efter at have mistet sit job som programmør, da IT-boblen sprang, måtte han tænke kreativt. Han havde lagt mærke til, at der slet ikke var samme kultur for at udleje ferieboliger i Spanien, som det kendes fra sommerhusmarkedet i Danmark.

“Først kodede jeg bare en side til udlejning for at afprøve idéen. Jeg fik 500 sommerhusejere til at registrere sig på en gratis ordning det første år, og da jeg sendte den første faktura ud, betalte til min store overraskelse 400 for at være med.

Jeg gik fra tjene under 10.000 kroner om måneden til at have en halv million på kontoen på to uger,” siger Claus Sørensen. Succesen betød, at han satte alt ind på at bygge udlejningsplatformen, der senere skulle blive til Feriebolig-Spanien.dk

I dag har over 18.000 ferieboligejere i Spanien registreret deres hus eller lejlighed på den internationale udlejningsplatform.

Udlejer spanske ferieboliger på 13 sprog
De to andre nye medejere af Feriebolig-Spanien.dk er platformens administrerende direktør, Jannich Friis Petersen, og Kenneth Andersen, som blandt andet har været direktør for Bilbasen.dk og i dag driver mediehuset Heymate. De har ligesom Jan Lehrmann hver købt 25 procent af Claus Sørensens ejerandel.

Feriebolig-Spanien.dk ledes af Jannich Friis Petersen fra hovedkontoret i Malaga, mens virksomhedens udviklingsafdeling er i Horsens.

Portalen findes på 13 sprog og er en af de førende udbydere af ferieboliger i Spanien i lande som Frankrig, Belgien og Holland og i Storbritannien og Skandinavien. Virksomheden har 35 ansatte og havde i seneste regnskabsår en omsætning på 16,5 millioner kroner.

Relaterede artikler:

Villa-ferie er blevet hit for rejsebureau

Flere danskere holder sommerferie i Danmark

”Derfor solgte jeg mit rejsebureau”