Mere end hver femte dansker overvejer eller forventer i år at holde sommerferien hjemme i Danmark – i håbet om samme gode vejr som sidste år. Her dansk sommer ved stranden – arkivpressefoto fra Danhostel.

Flere danskere holder sommerferie i Danmark

I håbet om ny solrig sommer har danskerne foretaget 17 procent flere feriehusbookinger end samme tid sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik og Dansk Erhverv.

Det gode danske sommervejr sidste år smitter af på danskernes rejseadfærd i år – flere danskere forventer i år at holde sommerferie i Danmark.

22 procent af danskerne siger i en befolkningsundersøgelse, som analyseinstituttet Norstat har lavet for Dansk Erhverv, at det gode danske sommervejr sidste år har gjort dem mere tilbøjelige til at holde sommerferie i Danmark i år – fremfor at rejse til udlandet.  Det svarer til godt 1,2 millioner danskere, konkluderer Dansk Erhverv.

”Det solrige danske sommervejr sidste år har givet efterspørgslen på feriehuse, strandhoteller og så videre et ekstra skub. Indenfor branchen kalder vi det Roskilde-Festival-effekten – et år med godt vejr betyder, at billetsalget går ekstra godt det næste år,” siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Pres fra Tyskland
Tallene i analysen fra Dansk Erhverv viser også, at der er grund til at komme i gang med ferieplanlægningen i familien Danmark:

”Ikke kun viser undersøgelsen stigende lyst fra danskerne til at holde ferie i Danmark i år. Hvis man skal være sikker på et ledigt sommerhus, campinghytte eller hotelværelse ved danske kyster, så er det værd at tage den stærke efterspørgsel fra Tyskland i betragtning,” siger Lars Ramme Nielsen og tilføjer:

”Delstaterne i det nordlige Tyskland har i år sommerferie primært i juli. Og tyskerne har stærk rejselyst mod Danmark og booker tidligt.”

Sommer i Danmark hitter
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i midten af januar i år havde været en stigning på 17 procent i danskernes bookinger af feriehuse til sommermånederne sammenlignet med samme tid sidste år.

Det indikerer en styrket efterspørgsel, som kan komme hele spektret af turismevirksomheder til gode, særligt camping, forudser Lars Ramme Nielsen fra Dansk Erhverv:

”Camping vandt stort på det flotte sommervejr sidste år. Det nye campingreglement, der er på vej, bidrager til, at camping får bedre muligheder for at kunne leve op til de forventningerne fra danske som udenlandske campinggæster.”

Mange flere danskere på hotel
Chefen for turisme- og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv peger også på de danske hotellers store potentiale i sommermånederne.

”De seneste ti år er danskernes hotelovernatninger om sommeren steget hele 45 procent. Hotellerne har været dygtige til at produktudvikle, og mange har klogt redet med på bølgen og stemningen omkring TV2’s hitserie Badehotellet,” siger Lars Ramme Nielsen.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik havde danskerne sidste år 11,8 millioner overnatninger i de tre sommermåneder – juni, juli og august – på de danske overnatningssteder.

De 11,8 millioner danske hotelovernatninger i Danmark i de tre sommermåneder svarer til 45 procent af danskernes totale antal overnatninger i Danmark. I sommermånederne overnatter danskerne især på camping, på hotel og i feriehus, viser tallene fra Danmarks Statistik.

Relaterede artikler:

Stor vækst i dansk kystturisme

Dansk rekord i overnatninger fra udlandet

Brancheforeninger har Turismepolitisk Topmøde