iPad-tastefejl gav fly startproblemer

Qantas_Boeing_737-800;_ZK-ZQA@AKL;11.07.2012_662bz_(7840496454)Flyhalen på en Boeing 737-800 fra Qantas skrabede mod startbanen, da der blev tastet en forkert startvægt ind på en iPad.

Konkret tastede co-piloten 66.400 kg ind på sin iPad i stedet for den korrekte vægt på 76.400 kg, så det var altså ikke en funktionsfejl i flyet eller softwareproblemer på iPad’en. Derimod skyldtes startproblemet udelukkende en menneskelig fejl, fremgår det af en udredning fra det australske Transportministerium, skriver Ars Technica ifølge Computerworld.

Ud over co-pilotens tastefejl havde kaptajnen i første omgang beregnet flyets startvægt til de samme forkerte 66.400 kg, hvilket blev tastet ind i flyets compytersystem. Dermed var der match mellem de to forkerte startvægte, da flyet lettede.

Qantas har siden strammet op på sine take-off-regler, så kaptajnen og co-piloten også skal dobbelttjekke den endelige starthastighed med flyets manual.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.