Irland vil sælge Aer Lingus til IAG

140AerLingus2.jpg 800px-Airbus_A330-202,_Aer_Lingus_AN1195272Irlands regering har vedtaget at sælge sine 25% aktier i Aer Lingus til IAG, og giver dermed ejeren af British Airways, Iberia og Vueling adgang til at fremlægge et formelt købstilbud.

IAGs tilbud på 1,36 milliarder Euro for Aer Lingus blev allerede i januar anbefalet af Aer Lingus bestyrelse, men mangler fortsat en accept fra den anden hovedaktionær, Ryanair, som ligger inde med 30% af aktierne.

“Det er en række meget vigtige ændringer i forhold til det oprindelige tilbud, som har fået regeringen til at give sin accept på regeringsmødet, siger transportminister Paschal Donohoe.

I februar præsenterede regeringen IAG for en række krav vedrørende eventuelle personalenedskæringer, de transatlantiske flyvninger og en længerevarende garanti for opretholdelse af flyvning mellem irske lufthavne og London Heathrow, hvor Aer Lingus har flere værdifulde slots, i mindst syv år.

Ryanair afviste igen efter regeringsmødet i går, tirsdag, at kommentere lavprisselskabets holdning til et eventuelt aktiesalg. Ryanair mangler i modsætning til den irske regering ikke penge og forventes at stille yderligere krav, før man eventuelt accepterer et aktiesalg.

Salget kan indbringe Ryanair i omegnen af tre milliarder kroner, hvilket er mindre end halvdelen af Ryanairs overskud efter skat i seneste regnskabsår.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.