Irland vil sælge Aer Lingus til IAG

2019/08/defaultmain.jpg 800px-Airbus_A330-202,_Aer_Lingus_AN1195272Irlands regering har vedtaget at sælge sine 25% aktier i Aer Lingus til IAG, og giver dermed ejeren af British Airways, Iberia og Vueling adgang til at fremlægge et formelt købstilbud.

IAGs tilbud på 1,36 milliarder Euro for Aer Lingus blev allerede i januar anbefalet af Aer Lingus bestyrelse, men mangler fortsat en accept fra den anden hovedaktionær, Ryanair, som ligger inde med 30% af aktierne.

“Det er en række meget vigtige ændringer i forhold til det oprindelige tilbud, som har fået regeringen til at give sin accept på regeringsmødet, siger transportminister Paschal Donohoe.

I februar præsenterede regeringen IAG for en række krav vedrørende eventuelle personalenedskæringer, de transatlantiske flyvninger og en længerevarende garanti for opretholdelse af flyvning mellem irske lufthavne og London Heathrow, hvor Aer Lingus har flere værdifulde slots, i mindst syv år.

Ryanair afviste igen efter regeringsmødet i går, tirsdag, at kommentere lavprisselskabets holdning til et eventuelt aktiesalg. Ryanair mangler i modsætning til den irske regering ikke penge og forventes at stille yderligere krav, før man eventuelt accepterer et aktiesalg.

Salget kan indbringe Ryanair i omegnen af tre milliarder kroner, hvilket er mindre end halvdelen af Ryanairs overskud efter skat i seneste regnskabsår.