Danmark spiller tirsdag aften mod Letland, for at komme til kvartfinalen kræves en dansk sejr. Her foto fra fredag i sidste uge, hvor Danmark vandt 3-0 over Norge i Jyske Bank Boxen i Herning. Foto: Lars Møller, MCH Messecenter Herning.

Ishockey-VM er også en fest for danske hoteller

I aften spiller Danmark knald eller fald-kampen mod Letland om adgang til kvartfinalen. VM-slutrunden vil blandt andet betyde cirka 55.000 hotelovernatninger i København og ved Herning.

Mange hoteller i København og området omkring Herning har kronede dage under den igangværende VM-slutrunde i A-gruppen i ishockey, som Danmark for første gang er vært for.

Slutrunden betyder mange tusinde ekstra hotelovernatninger i København og området omkring Herning. Alene i det jyske er der booket 24.000 overnatninger i Østjylland og i Herning. Samlet skønner VM-projektselskabet af IIHF Ishockey VM 2018, at der i alt bliver solgt 55.000 hotelovernatninger i Danmark under VM-slutrunden – tallet omfatter også landsholdene, officials, presse og så videre.

Direktør for VisitHerning, Søren Juul Baunsgaard, siger til STANDBY.dk: ”Det er gået rigtig godt, der er en tårnhøj belægningsprocent i hotellerne i Herning, men også nærliggende byer som Silkeborg, Aarhus, Billund og Vejle har overnattende hotelgæster som følge af VM-slutrunden.”

De 64 ishockeykampe spilles i Jyske Bank Boxen i Herning samt i Royal Arena i København. København har 34 kampe – fire mere end Herning, fordi begge semifinaler, bronzekampen og finalen spilles i Royal Arena.

Arrangørerne af VM-slutrunden har solgt over 300.000 billetter til kampene – over 100.000 er solgt til udenlandske fans. Svenskerne er største aftager med cirka 55.000, mens russere, finner, tyskere, schweizere og tjekker har købt mellem 10.000 og 15.000 billetter per nationalitet, viser den seneste opgørelse.

Turismeomsætning på 70 millioner kroner
Direktør for VM-projektselskabet af IIHF Ishockey VM 2018, Enver Hansen, sagde før slutrunden til STANDBY.dk, at arrangørerne forventer at den samlede turismeomsætning i forbindelse med slutrunden bliver over 70 millioner kroner – og med billetsalget næsten det dobbelte, altså over 140 millioner kroner, heraf forudses cirka 60 millioner kroner at komme fra udenlandske besøgende.

Danmark har spillet i ishockeyen A-gruppen om det årlige verdensmesterskab siden 2003. VM-slutrunden er den største sport event på dansk jord og kampene bliver TV-transmitteret til 250 TV-stationer i 167 lande. Der forventes  cirka 1,3 milliarder TV-seere til de i alt 5.500 timers TV fra VM-slutrunden.

Relaterede artikler:

Danmark vinder de fleste tilbud på idrætsarrangementer

Jysk kulturfyrtårn tæt på årligt én million gæster

Startskud til hidtil største danske idrætsarrangement

x

Læs Også

Lufthavnshotel får ny forpagter

Et år efter svensk ejendomsinvestor overtog hotel tæt på Københavns Lufthavn overgives driften fra tirsdag til dansk driftsselskab, som dermed får det hidtil største hotel i sin portefølje.

Nyt Marriott-hotel til København

Til marts næste år åbner hotellet med 228 værelser i Københavns Sydhavn – over to år forsinket. Bag hotellet står dansk hoteldriftsselskab, der er datterselskab til Zleep Hotels.

Hoteller og højskoler måske i Rejsegarantifonden

Når den reviderede pakkerejselov træder i kraft 1. juli kan det betyde, at for eksempel hoteller, der sælger sammensatte rejser, og foreninger, der arrangerer pakkerejser, skal registreres i Rejsegarantifonden.

Københavnsk hotel får ny ejer

Et investeringsselskab har købt bygningen med Best Western Plus Hotel City Copenhagen – hotellets hidtidige direktør skal med sin forretningspartner stå i spidsen. De er interesserede i andre hoteller.

Nordisk premiere på nyt hotelmærke

Radisson skal have sit 3. hotel i den islandske hovedstad – det bliver samtidig nordisk premiere på hotelkædens nyeste varemærke, som der endnu kun er to af i Europa.

Scandic skal bruge 800 nye ansatte

Mens Danmarks største hotelkæde i dag har 1.200 medarbejdere vokser tallet de næste fem år 66 procent når kæden får nye hoteller i navnlig København, men også Aarhus. Der skal bruges nye ansatte på 22 områder.