Island øger nu sin synlighed som turistdestination med fokus på, at landet også har masser af plads til sine besøgende. Pressefoto via inspiredbyiceland.com/visiticeland.com

Island klar med ny global turistkampagne

Turisme repræsenterer 35 procent af Islands indtægter i udenlandsk valuta. så turismen er vigtig for landet, der nu prøver at trække flere besøgende til, også fra Danmark.

Der bliver fra i morgen nemmere at være dansk turist i Island. Fra torsdag fjerner Island således Danmark fra sin liste over højrisikolande. Det oplyser Islands regering i en pressemeddelelse, skriver Ritzau.

Det betyder, at danskere, der rejser til Island, slipper for at skulle tage en test for coronavirus ved indrejse. Også Finland, Tyskland og Norge fjernes fra listen. Det gælder dog kun, hvis rejsende fra de fire lande ikke har besøgt et højrisikoland i de foregående 14 dage.

Og nu kommer det islandske turistsamarbejde Inspired By Iceland med sin første store globale kampagne siden virussen lukkede rejsemulighederne.

I en pressemeddelelse fra Inspired By Iceland hedder det blandt andet, at knap hver tredje dansker har været mental påvirket og hver fjerde har følt sig stresset som følge af corona-nedlukningerne.

Det har fået Inspired by Iceland til at lancere kampagnen ”Let it Out,” der har hjemmesiden lookslikeyouneediceland.com

Ny undersøgelse: Danskerne vil gerne rejse
En undersøgelse, foretaget på vegne af Inspired by Iceland, viser, at nedlukningen har medført mange frustrationer for danskerne. 29 procent er blevet påvirket mentalt af corona og 41 procent af danskerne har kedet sig under krisen. 24 procent har følt sig mere stresset end normalt.

Den absolutte top-frustration blandt danskerne har været savnet til venner og familie (46 procent) og herefter følger aflyste rejser og ferier (20 procent). Hele 40 procenterne siger i undersøgelsen, at de gerne vil rejse til udlandet i år.

Icelandair flyver til både København og Billund
Der er atter en del flytrafik mellem Island og Danmark. Icelandair flyver to gange om ugen til Billund Lufthavn og med op til tre fly om dagen til Københavns Lufthavn.

Icelandair følger strenge retningslinjer for hygiejne, sundhed og sikkerhed i samarbejde med de islandske sundhedsmyndigheder.

I første omgang kan passagerer kun kunne tage ét stykke håndbagage med ombord, det skal kunne ligge under sædet foran dem. Indcheckning af alle godkendte former for håndbagage er gratis.

Det er obligatorisk for alle passagerer og besætningsmedlemmer at bære ansigtsmaske på Icelandair-flyvninger. Det gælder fra det tidspunkt, passagererne går ombord og indtil de forlader flyet igen. Masker må tages af, mens man spiser og drikker.

50.000 danske turister om året
Med et stabilt tal på omkring 50.000 danske ankomster om året til Island, hvor danskerne i snit er en lille uge, er Danmark under normale omstændigheder kun Islands 9. største incominggruppe.

Under normale år topper besøgende fra USA med 500.000 årlige ankomster, fulgt af briterne med 270.000 og 134.000 tyskere. Herefter kommer kineserne, franskmændene, polakkerne, canadierne og spanierne.

På årsbasis har Island cirka 2,5 millioner ankomster fra udenlandske turister.

Relaterede artikler:

Icelandair tilbage i Billund Lufthavn

Sylter svar om rejsevejledninger

Efter genåbning: stor stigning af danskere i udlandet