Island har i årtier været et populært rejsemål, her er det fra hovedstaden, Reykjavik. Nu prøver Island at tiltrække flere velhavende turister. Arkivpressefoto fra Visit Reykjavik, Ragnar Th.

Island sætter fokus på velhavende langtidsturister

Island er på vej med et visa program til besøgende udenfor EU/Schengen-landene. Brugere skal opholde sig i Island i mindst seks måneder og have en månedlig indtægt på én million islandske kr.

”Jeg tror dette er en måde at tiltrække højtindtjenende besøgende på, så de kan bruges deres penge i Island fremfor andre steder,” siger islandsk iagttager til nyhedsbureauet Bloomberg.com om den nye mulighed via det såkaldte remote-work visa program.

De udenlandske rejsende, der kan bruge muligheden for at være mindst et halvt år i Island i forbindelse med programmet, er teknisk set ikke turister, men besøgende. Men håbet er, at de for eksempel vil købe overnatninger hos islandske Airbnb-udlejere, spise på halvtomme restauranter og bruge penge i weekender på at køre på udflugter i den islandske natur, skriver Bloomberg.

Nyhedsbureauet peger på, at også andre lande er begyndt at tilbyde muligheden for oversøiske gæster, der gerne vil være længe på destinationen. For eksempel Estland, Barbados og Bermuda, nævner Bloomberg.

Skal tjene mindst én million islandske kroner
Ifølge nyhedsbureauet er kravet til halvårs-turisterne, at de har en månedlig indtægt på én million islandske kroner, cirka 50.000 danske kroner. Desuden skal de have en omfattende og dækkende rejseforsikring under deres ophold i Island.

Det har ikke været muligt for Bloomberg at få nærmere informationer om den planlagte strategi for langtidsturister i Island fra landets justitsministerium.

Et formal med det nye initiativ kunne være, at Island med muligheden for at åbne for langtidsturister kan tiltrække flere velhavende turister på bekostning af de, der ikke bruger nær så mange penge under deres ophold

Island har årligt cirka 2,3 millioner turister, syv gange så mange som landets indbyggertal. Men under coronakrisen har også Island mistet mange turister og indtægterne fra dem. Samtidig har Island set vækst i antallet af finere indkvartering i form af lodger til turister, der ikke kun vil bo på turisthoteller.

Relaterede artikler:

Thailand åbner for danske langtidsturister

Island klar med ny global turistkampagne

Forbruger Europa advarer om rejsebookingsider