Et kig udover udstillerstandene ved sidste års IMTM-rejsemesse i Tel Aviv. PR-foto: International Mediterranean Tourism Market.

Israel klar til sin årlige IMTM-rejsemesse

Den 30. udgave af IMTM – International Mediterranean Tourism Market – den årlige internationale turistmesse, holdes i år 3-4. april i Tel Aviv. Flere flyselskaber genoptager betjeningen af Israel.

Den årlige rejsemesse IMTM 2024 tiltrækker normalt hundredvis af udstillere fra ikke kun landene omkring Middelhavet, men også fra Europa og andre områder.

I det seneste nyhedsbrev fra Israels turistministeriums nordiske kontor i Stockholm hedder det, at IMTM den 3-4. april i Tel Aviv igen i år forventer et stort antal udstillere og en stor deltagelse fra den globale turismebranche.

Hvor mange deltagere, årets IMTM vil have, er endnu ikke offentliggjort; tallet kan naturligvis blive påvirket af den krigslignende situation siden 7. oktober i navnlig området i og ved Gaza og den israelske grænse.

Flere flyselskaber på vej
Flere flyselskaber i og udenfor Europa har meddelt, at de vil genoptage flyvninger til Israel, navnlig til landets hovedlufthavn, Ben Gurion Airport, ved Tel Aviv.

I en gennemgang af status på dette område, skriver det israelske turistministeriums nyhedsbrev, flere flyselskaber allerede er tilbage.

Lufthansa-gruppen vendte tilbage sidste måned. Lufthansa med fire ugentlige flyvninger fra Frankfurt og tre ugentlige fra München til Ben Gurion International Airport. Austrian Airlines lagde ud med otte ugentlige afgange fra Wien, mens Swiss har fem ugentlige flyvninger fra Zürich.

Også Air France flyver igen mellem Paris og Tel Aviv; det samme gør British Airways, Emirates, Ryanair, Turkish Airlines og Wizz Air – mens Etihad Airways fra emiratet Abu Dhabi, der under hele konflikten har opretholdt sin rute mellem Abu Dhabi og Tel Aviv, fra maj igen forventer at flyve dagligt på strækningen, oplyses det.

Hollandske KLM genoptager fra 1. april sin daglige rute mellem Amsterdam og Tel Aviv – der bliver dog mellemlanding i Lanarca på Cypern; her skiftes besætning, da nogle besætningsmedlemmer i den nuværende situation ikke ønsker at flyve direkte til Israel.

23.000 ankomster fra Danmark
Der var i 2019, året før pandemien, 23.000 danske ankomster til Israel. Det oplyste Den Israelske Stats Turistbureaus nordiske kontor i Stockholm i januar sidste år til Standby.dk – håbet var på det tidspunkt, at tallet ville blive det samme i 2023.

Generelt opdeler det israelske turistministerium ankommende udenlandske turister i tre primære hovedgrupper; over to ud af tre udenlandske turister kommer for sightseeing og bare at være turister, 30 procent kommer til Israel på organiserede rejser, mens cirka 20 procent kommer på religiøse rejser.

Turistminister Haim Katz siger i pressemeddelelse sidste måned fra det israelske turistministerium: ”Israel arbejder for at være klar til igen at modtage udenlandske turister – og meldingerne fra de udenlandske markeder er generelt positive.

Mange har udskudt deres planlagte rejse til Israel som følge af krigen, men de har ikke aflyst deres planer – og de venter nu på det rette tidspunkt til at besøge Israel. Vi ser frem til igen at kunne byde udenlandske rejsende velkomne,” sagde turistministeren.

 

Relaterede artikler:

Israels turisme langt fra tidligere høje ankomsttal

Første store luftfartskoncern genstarter Israel-ruter

Krydstogtgigant dropper Israel et år frem i tiden