Israel ser stor vækst i ankomster fra de skandinaviske lande. Her er det havnepromenaden i Tel Aviv. Foto: Dana Friedlander, Den Israelske Stats Turistbureau.

Israel ser stor vækst fra Norden

De seneste to år er antallet af nordiske ankomster, herunder turister, til Israel steget 34 procent. I alt forventer Israel i år omkring 4 millioner ankomster fra udlandet.

”Antallet af nordiske turister i Israel er steget markant de seneste to år. De korte flyvetider gør Israel til en perfekt destination for såvel afslapning som et pulserende storbyliv. I 2018 forventes turismen at nå nye rekordhøje niveauer,” lyder meldingen fra Den Israelske Stats Turistbureau i de nordiske lande.

Alene i årets første ti måneder har der været 77.400 ankomster fra de nordiske lande til Israel, heraf 19.700 fra Danmark, viser tal fra Israels Statistik, Central Bureau of Statistics.

De seneste to år har været gode for Israels turisme med en generel international stigning på 40 procent sammenlignet med 2016, og det stigende antal rejsende fra de nordiske lande er steget med de nævnte 34 procent, oplyser den israelske stats turistbureaus nordiske kontor i Stockholm, der i sin pressemeddelelse fortsætter:

”Det samlede antal rejsende i 2018 forventes at overstige fire millioner, hvilket er en kæmpe rekord for Israel. Den store stigning i antallet af turister fra de nordiske lande er en af grundene til landets blomstrende turisme.”

I en kommentar siger Nira Fisher, direktør for den israelske stats turistbureau i de nordiske lande: ”Vi kan se det stigende antal flyafgange – ikke kun fra Europa som helhed, men også fra fire af hovedstæderne i de nordiske lande (København, Stockholm, Oslo og Helsinki, red) Direkte fly og en flyvetid på ca. 4,5 time gør det nemt at rejse og muligt at besøge fantastiske destinationer i Israel.”

Israels største by, Tel Aviv, er også en af de mest populære destinationer i Israel, og den anses for at være en af Europas hotteste turistdestinationer, lyder det fra den israelske stats turistbureau.

Europas største pride-parade
Alene næste år er byen vært for Tel Aviv Pride, den største pride-parade i Europa, samt Eurovision Song Contest, hvilket begge er populære events, der kommer til at tiltrække endnu flere besøgende.

I pressemeddelelsen fra Den Israelske Stats Turistbureau sammenlignes ankomsttallene fra januar til september sidste år med samme periode i år. Tallene viser, at de nordiske lande har haft et stigende antal rejsende, der besøger Israel. Strømmen af svenske turister er steget 30 procent, norske turister er vokset 23 procent, mens ankomster fra Danmark og Finland er øget med henholdsvis 14 og 13 procent.

Relaterede artikler:

Israel mangler flere hoteller

3.611.800 turister besøgte Israel i 2017

Nyt rekordår med turister i Grækenland