Strandpromenaden i Tel Aviv, foto: Dana Friedlander for the Israeli Ministry of Tourism.

Israel mangler flere hoteller

Turistboom til Israel siden 2015 har skabt hotelmangel, alene i Tel Aviv er der brug for 5.000 flere værelser, foreløbig hjælper Airbnb til. – Norwegian lavpristilbud fra København i august.

Israel har altid været et populært land for turister fra det meste af verden. En overgang har politiske uroligheder skabt problemer, men siden 2015 har pilen peget opad. Dengang var der på årsbasis 2,5 millioner besøgende, og sidste år var det steget til 3,6 millioner.

Ifølge Israels modsvarighed til Danmarks Statistik, Central Bureau of Statistics of Israel, var der i dette års første halvdel 2,1 millioner ankomster af udenlandske turister – en stigning på 19 procent sammenlignet med samme periode sidste år. USA var fortsat største leverandør af turister med 470.000 i første halvdel af i år, en stigning på 17 procent fra samme periode sidste år.

Hotelpriserne er fulgt med op, ikke mindst fordi der efterhånden er mangel på hoteller ikke mindst i Tel Aviv og i Jerusalem. Når turisttallet stiger med 80 procent, og hotelpladserne kun med 12 procent opstår der naturligvis en mangelsituation. Alene de næste fire-fem år kommer der til at mangle 5.000 hotelværelser.

Svært at få lån
I Israel hersker der, som i så mange andre byer, et ambivalent forhold til Airbnb. Netop nu er der cirka  8.000 indkvarteringsmuligheder i Tel Aviv, eller det samme som hotelpladser, men på længere sigt ønsker man en regulering. Allerede i dag er der for mange Airbnb-enheder koncentreret i og omkring byens centrum.

Hotelinvestorer er en smule mere tilbageholdende end efterspørgslen kunne ønske. Dels er byggegrundene meget dyre i Tel Aviv, dels er bankerne tilbageholdende med lån og samtidig er der meget bureaukrati og derfor en langsommere byggeproces.

Blot en lille times kørsel væk ligger Jerusalem, hvor man håber på ro, men endnu ikke rigtig ved, hvor stabilt det er efter den amerikanske ambassades flytning fra Tel Aviv til Jerusalem.

Flypriserne svinger også en del for tiden. I sidste uge kunne man på udsalg hos Norwegian købe en returbillet fra København til Tel Aviv, ud 14. august og hjem 23. august for 1.576 kroner. Hidtil ukendt bundpris.

I Norden har Den Israelske Stats Turistbureau kontor i Stockholm. Læs mere på hjemmesiden: goisrael.dk

Relaterede artikler:

3.611.800 turister besøgte Israel i 2017

Ryanairs plan for Israel kan betyde turistgennembrud

Husk forsikring ved udlejning via Airbnb

x

Læs Også

Kampagne skal få flere kinesiske turister til Europa

Ny kampagnen skal de kommende år trække flere turister fra Kina til Europa. Parterne i initiativet fra European Travel Commission er Eurail Group, National Geographic og Travelport.

Endnu mere for pengene i Tyrkiet

Den stærkt dykkede tyrkiske valuta gør det endnu billigere for turister. Dagligvarer, der for 3 måneder siden kostede hvad der svarede til 153 danske kroner, koster i dag 90 kroner.

Danmark blandt Berlins største turist-leverandører

I årets første seks måneder var der 93.300 danske ankomster til den tyske hovedstad – Danmark er 7. største land i udenlandske ankomster. I alt havde Berlin i årets første halvår en fremgang på 4,4 procent.

Færre charterpassagerer i danske lufthavne

Sidste måned var der 31.000 færre charterpassagerer i Danmarks tre største lufthavne end i juli sidste år. ”Men der er en god forklaring,” siger formand for charterselskabernes brancheforening.

Brande slukkede ikke turistrøm til Californien

Rekord for 8. år i træk, og hjælpefonde reddede turisterhvervet i vinområderne i Napa Valley efter katastrofale ødelæggelser sidste år. Over 100.000 mexicanske turister om ugen.

Bravo Tours får stor vækst til Tunesien

Danmarks 3. største charterrejsebureau vendte i år tilbage til den nordafrikanske stat efter terrorangrebet i 2015 - og forventer næste år at tredoble antallet af turister. Spies er endnu afventende.