’Jeg tager både ris og ros til mig’

Rickard Gustafson.

Rickard Gustafson.

LUFTFART: Sådan siger SAS koncernchef Rickard Gustafson, som spår at SAS fortsat vil være en central del af skandinavisk infrastruktur, og man har valgt at tilpasse sig forudsætningerne.

”Jeg ser ikke mig selv som en hård nyser. Jeg opfatter mig som meget eftertænksom og lytter til mange og tager både ros og ris til mig.”

SAS koncernchef Rickard Gustafson er blevet interviewet af Børsen under IATA-mødet i Sydafrika umiddelbart inden kvartalsregnskabet forleden.

Til spørgsmålet om, hvordan han opfatter sig selv i kølvandet på de hårde novemberforhandlinger med fagforeningerne, fortsætter han ovennævnte citat:

”Som tingene står nu, så findes der ingen anden udvej end at skabe markedsmæssige forudsætninger. Europæisk luftfart er i knivskarp konkurrence, og nye selskaber kommer til med helt andre forudsætninger.

Enten lykkes man med at tilpasse sig, eller også gør man ikke. I SAS har vi besluttet os for at tilpasse os forudsætningerne. Jeg er overbevist om, at det er vejen frem, og det optager mig.

At være topchef i SAS er et job, der kræver meget, men det er også meget ærefuldt. Jeg har mange dedikerede medarbejdere, der brænder for luftfart,” slutter SAS chefen.