Foran TWA-hotellet i JFK-lufthavnen holder en restaureret Lockheed Constellation, et af fortidens berømte passagerfly. Foto: TWA Hotel.

JFK klar med unikt lufthavnshotel

New Yorks JFK-lufthavn har netop fået åbnet sit første hotel på lufthavnens område; TWA Hotel med 512 lydtætte værelser er opkaldt efter det for længst lukkede flyselskab TWA.

Den daværende TWA-terminal åbnede tilbage i 1962, dengang hed lufthavnen New York International Airport eller Idlewild – men blev i december 1963 omdøbt til JFK til minde om præsident John Fitzgerald Kennedy, der blev myrdet i Dallas 22. november 1963.

Klik for stort format. TWA terminalen – i midten – var ved sin åbning i 1962 en del af starten på jet-alderen indenfor luftfart. Nu er der bygget de to fløje på for at skabe TWA Hotel. Foto: TWA Hotel

Dengang i starten af 1960 var Trans World Airlines, TWA, et af USA’s store flyselskaber – skabt af den excentriske milliardær Howard Hughes.

TWA løb tør for penge i 2001, hvor det blev opkøbt af American Airlines – og TWA-terminalen lå siden nærmest ubenyttet hen.

Men gode kræfter arbejdede med planer og tanker om atter at tage den ikoniske terminal – tegnet af arkitekten Eero Saarinen – i brug. Løsningen på tankevirksomheden blev at der skulle komme et hotel.

For at få plads til de 512 værelser og suiter blev der med start i 2016 bygget to fløje på terminalen, der ligger som nabo til Terminal 5 i JFK.

Hotelgæsterne kan være alle med adgang til terminalerne i JFK, fra passagerer der skal tidligt afsted om morgenen, til rejsende der ankommer sent.

Hotellet, der har fået sin egen hjemmeside, twahotel.com, tager fra 250 dollars plus skatter og opefter for et værelse; det er også muligt at købe et værelse som et slags dagrum for fire timer af gangen fra 150 dollars og opefter.

Klik for stort format. The TWA Hotel har blandt andet en udstilling af originale TWA uniformer, designet af navne som Balmain, Valentino og Stan Herman. Foto: TWA Hotel/David Mitchell.

Udsigt til startbanen
TWA-hotellet har blandt andet loungen The Sunken Lounge, der i dag serverer cocktails for gæsterne mens de nyder udsigten mod lufthavnen – herunder mod en Lockheed Constellation, det firemotorede propelfly med kælenavnet Connie.

Den renoverede terminal har også The Paris Café med 200 sæder som restaurant der serverer morgenmad, frokost og middag.

Ligeledes er der et stort ballroom der kan lejes til forskellige funktioner – og fra tagterrassen er der udsigt mod runway 4 Left/22 Right ligesom terminalen nu har et kæmpe stort fitnesscenter samt butikker der sælger lædervare, ure, fyldepenne og selvfølgelig er der også en The TWA Shop med souvenirs.

Relaterede artikler:

New York forventer ny turistrekord

Her er verdens dyreste rejsebyer

Tre flyselskaber har hver sin rekord