Københavns Lufthavn fik endnu en udenrigsrute

Der har i årevis været fløjet charterflyvning til Antalya i Tyrkiet, men før påske begyndte Cimber Sterling på ruteflyvning fra København og Billund til den tyrkiske havneby. Der er tre flyvninger om ugen fra København og to fra Billund – til juni følger også Cimber Sterling-ruteflyvning en gang om ugen til Antalya fra Aalborg.
Billedet viser Cimber Sterlings Boeing 737 passere den ”æresport,” brandbiler fra Københavns Lufthavn lavede ved premiereflyvningen.

 
Bjarne Rasmussen, salgs- og marketingchef i Cimber Sterling: ”København – Antalya vil være en helårsrute. Ruterne fra Billund og Aalborg starter som sommerruter, men hvis efterspørgslen er stor nok, bliver de også fløjet om vinteren.”

 

Udover Cimber Sterlings nye rute til Antalya, har Københavns Lufthavn den seneste uge fået yderligere tre nye ruter. Qatar Airways er begyndt at flyve fire gange om ugen fra Qatars hovedstad, Doha – ligesom de to lavprisselskaber Germanwings og østrigske Niki nu flyver alle dage – undtagen lørdag – fra hhv. Køln og Wien.

 

Og der er flere nye ruter på vej til København. 19. maj åbner Delta Air Lines sin anden rute – daglig til New York JFK. Selskabet flyver hele året fra København til Atlanta, verdens største lufthavn. SAS og dets nye Star Alliance-fætter, Continental, flyver mellem København og New Yorks Newark-lufthavn. Til juni genåbner Air Canada en helårlig rute til Toronto, eneste direkte fly fra Skandinavien til Canada, med fem ugentlige afgange.

 
Egypt Air begynder til efteråret at flyve på København fra Cairo, oplyste det egyptiske turistkontor i Norden for nylig. Men Københavns Lufthavn kan ikke bekræfte den nye rute, der i så fald bliver den eneste til det afrikanske kontinent.

 

Skrevet af Redaktionen