Fremover er det Roompot, som er ejet af den amerikanske kapitalfond KKR, der står bag Rønbjerg og de seks andre feriehusparker i kæden.

Kæde af ferieparker får ny ejer

Landal GreenParks, der står bag syv ferieparker i Danmark, er ved at blive solgt til hollandske Roompot. Det sker i en handel mellem to store kapitalfonde.

Awaze, der i følge egne oplysninger er Europas førende feriebolig- og ferieparkvirksomhed, har netop offentliggjort, at det sælger Landal GreenParks til det hollandske selskab Roompot.

Roompot er den største udbyder af ferieparker i Holland og Europas nummer to. I sin portefølje har Roompot mere end 185 ferieparker i Holland, Tyskland, Belgien, Frankrig og Spanien. Landal GreenParks driver omkring 100 ferieparker i ni europæiske lande, udover Danmark også Belgien,  Tyskland, Storbritannien, Ungarn, Holland, Østrig, Tjekkiet og Schweitz.

Tilsammen vil Roompot og Landal GreenParks have tæt på 300 parker og 32.000 boliger i 11 lande.

Syv ferieparker i Danmark
I Danmark består Landal GreenParks af Rønbjerg, Seawest (i Nørre Nebel), Søhøjlandet (i Gjern), Ebeltoft, Grønhøj Strand, Middelfart og Fyrklit (i Hirtshals).

“Hele Landal GreenParks-teamet har gjort et fantastisk arbejde med at forvandle en god forretning til en endnu bedre forretning,” siger Henrik Kjellberg, administrerende direktør i Awaze og tilføjer: “Salget sikrer Landal det rette hjem fremadrettet, hvor de kan forsætte med at skabe oplevelser for gæster på lang sigt.”

“Hos Awaze vil vi forsætte med at udbygge vores forretning som Europas førende virksomhed indenfor feriehusudlejning. Vi har et enormt momentum på grund af den historisk store efterspørgsel på lejeboliger i Europa. Vi råder over flere feriehuse og har flere gæster end nogensinde før,” siger Henrik Kjellberg.

Jurgen Van Cutsen, administrerende direktør for Roompot, er tilfreds med den forestående overtagelse. “Landal GreenParks er en førende spiller med en meget attraktiv portefølje. Vi ser et betydeligt vækstpotentiale i den fælles udvikling af vores aktiviteter,” siger han.

Kapitalfonde bag selskaberne
Awaze er ejet af kapitalfonden Platinum Equity, som opkøbte Landal i 2018. Roompot er ejet af kapitalfonden KKR, som opkøbte Roompot sidste år og nu fortsætter væksten.

Awazes andre selskaber indenfor feriehusudlejning, som inkluderer Novasol, Hoseasons og James Villa Holidays, bliver ikke berørt af salget af Landal til Roompot, oplyses det.

Relaterede artikler:

Stor europæisk aktør skal drive dansk milliard-resort

Kæde af ferieparker får nyt dansk medlem

Novasol køber hollandsk konkurrent