I starten af næste år bliver Fyrklit ved Hirtshals en del af Landal GreenParks og skifter navn til Landal Fyrklit. Pressefoto fra Landal GreenPartks: Rene Stoklund.

Kæde af ferieparker får nyt dansk medlem

Europas største ferieparkkæde, Landal, får sin 7. feriepark i Danmark, igen i det jyske, men der kigges også mod Sjælland. Landal overtager udlejningsdriften af ferieparken Fyrklit ved Hirtshals.

Fyrklit ligger midt i klitterne ved Hirtshals med udsigt til Vesterhavet. Og fra begyndelsen af 2021 overtager Landal GreenParks udlejningsdriften og formidlingen af ferieparken Fyrklit, det bliver under navnet Landal Fyrklit. Det bliver kædens syvende, og nordligste feriepark, i Danmark.

”Tilføjelsen af Fyrklit til vores portefølje af parker i Danmark er i tråd med vores ambitioner om ekspansion i Danmark. Fyrklit har et stort uudnyttet potentiale i for eksempel at sæsonforlænge og tiltrække nye gæster. Med tre parker sætter vi Nordjylland endnu mere på landkortet – både for danske turister, men også for vores internationale kundebase,” siger Søren Sandberg, regionaldirektør hos Landal GreenParks i Danmark, i en pressemeddelelse.

Fyrklit ligger midt i klitterne på en over 130.000 kvadratmeter stor grund med Vesterhavet på den ene side og fredede arealer til de andre sider med naboer som Hirtshals fyr og Bunkermuseet 10. batteri. Parken ligger 28 meter over havet, hvilket giver alle 178 ferielejligheder i parken havudsigt. Hver har plads til mellem to og seks personer.

Selve ferieparken ligger i bunkerområdet, og nogle af ferieboligerne er bygget på resterne af de historiske bunkere.

Ferieboligerne vil fortsat være privatejet, mens Landal GreenParks vil varetage udlejningsdriften af parken.

Kigger mod Sjælland og øerne
Overtagelsen af Fyrklit er en del af Landal GreenParks’ ambition om at udvide i Danmark. Næste skridt er at kigge mod det sjællandske.

”Vi er på udkig efter flere muligheder i Danmark, hvor vi kan tilføre værdi med vores brand og grønne koncept –ligesom vi gør med Landal Fyrklit. Vi er begyndt at se efter muligheder for samarbejde med parker eller opkøb af eksisterende parker på Sjælland og øerne, hvor vi ikke er repræsenteret endnu,” siger regionsdirektør Søren Sandberg.

Har investeret 25 millioner kroner
Fyrklit lever op til Landal GreenParks’ kvalitetskrav, og flere af ferieboligerne er for nyligt blevet renoveret.

Siden Landal GreenParks kom til Danmark, har ferieparkkæden udvidet med ferieparkerne Grønhøj Strand, Ebeltoft, Rønbjerg, Seawest og Søhøjlandet, som tidligere var ejet af Dayz Resort, samt med Landal Middelfart.

Der er investeret over 25 millioner kroner i udviklingen af parkerne for at sikre bæredygtige faciliteter og indendørs- og udendørsaktiviteter.

90 parker med 150.000 ferieboliger
Landal GreenParks er ifølge egne oplysninger Europas største ferieparkkæde og driver over 90 parker og 15.000 ferieboliger i ni europæiske lande.

Fælles for parkerne er badeland og masser af aktiviteter i naturen. For hele kæden gælder et stramt fokus på bæredygtighed.

Relaterede artikler:

Succes for indisk udlejer af ferieboliger i Danmark

Her er de ti mest googlede danske rejsemål

645 procent flere sommerbookinger