DanCenter og Danland udlejer i blandt andet Skandinavien og Tyskland omkring 10.000 sommerhuse og ferieboliger. De to varemærker er ejet af den indiske OYO-kæde af budgethoteller. Pressefoto: OYO Vacation Homes.

Succes for indisk udlejer af ferieboliger i Danmark

Indisk-ejede OYO Vacation Homes, en af verdens største aktører i feriehus-industrien, har siden sit køb sidste år af DanCenter og DanLand haft fremgang på det danske marked.

OYO Vacation Homes, der er blandt verdens største feriehuskoncerner og moderselskabet bag DanCenter og DanLand, har klaret sig godt på det danske marked siden sin entre sidste år. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse. Den oplyser ikke omsætningstal eller konkrete antal udlejninger.

OYO har 140.000 ferieboliger i mere end 70 lande verden over. Koncernen omfatter datterselskaber som Belvilla, DanCenter, Danland og Traum-Ferienwohnungen.

Feriehusspecialisten OYO siger, at man har arbejdet på at forbedre kundeservicen for at håndtere en tredobling af kundeforespørgsler, afbestillinger samt ombookinger ligesom retningslinjerne for rengøring ifølge pressemeddelelsen er opgraderet.

Bookinger i sidste øjeblik er en af de store tendenser inden for rejsekøb i år grundet usikkerheden forbundet med udviklingen i smittespredningen og ændringer i rejserestriktionerne, oplyses det.

Turisme i ens eget land eller nabolandene er et af dette års nøglepunkter. Antallet af bookinger til måneden med efterårsferien, oktober, foretaget af danskere, der ønsker at holde ferie i Danmark, er steget 75 procent sammenlignet med sidste år, skriver OYO.

Feriehuskoncernen har blandt andet spurgt sine kunder, hvad de vægter højest. Renlighed i ferieboligen topper med 91 procent, muligheden for at isolere sig fra større forsamlinger scorer 57 procent som begrundelse for valg feriehus, mens et andet punkt er, at man uden bekymring kan rejse med kæledyr, får 19 procent i undersøgelsen.

OYO-koncernen forventer, at tendensen med at holde indenlandsk ferie vil fortsætte. I år steg efterspørgslen på den slags ferie i Europa med 172 procent sammenlignet med sidste år, fortæller pressemeddelelsen.

Købt for milliardbeløb
Raj Kamal, administrerende direktør for OYO Vacation Homes, siger: ”I perioder med kriser som Covid-19 udviser folk mere tillid til stærke, lokale varemærker.”

Siden virksomhedsovertagelsen har OYO Vacation Homes haft fokus på at udvide sine udbud på det europæiske marked. Mere end 30-40 procent af det samlede europæiske udbud af feriehuse hører under OVH’s varemærker.

OYO, der har sit udgangspunkt i den store indiske OYO-kæde af budgethoteller, brugte i maj sidste år næsten 2,8 milliarder kroner på at købe Leisure Group fra ejeren de seneste fire år, den tyske mediekoncern Axel Springer. Handlen omfattede blandt andet DanCenter og Danland, der havde Leisure Group som moderselskab.

DanCenter og Danland udlejer 10.000 sommerhuse og ferieboliger i Skandinavien og Tyskland.

Relaterede artikler:

Ferieboligudlejer: Krisen ændrer danske rejsevaner

Her er de ti mest googlede danske rejsemål

Indisk hotelkæde køber DanCenter og Danland