Kæmpe hotelhandel i København

Copenhagen Plaza er en af de fire danske hotelejendomme, der nu er solgt til et svensk firma.

HOTELLER: Dansk holdingselskab sælger fire københavnske hoteller for skønsmæssigt 700 mio. kr. til svensk investor. Svensk hoteloperatør skal stå for driften hotellerne, der tidligere var drevet af fransk hotelkæde.

Danske Hotel Property Group har solgt sine fire københavnske hoteller – Copenhagen Plaza, Richmond Hotel, Mercur Hotel og Star Hotel – til det børsnoterede svenske ejendomsselskab Balder.

Fremover skal de fire hoteller drives af den svenske Ligula Hospitality Group, der bl.a. har varemærket Profil Hotels, og som allerede står for driften af hotellerne Plaza og Richmond. I alt har de fire hoteller 475 værelser. Ligula overtager driften af Mercur- og Star-hotellerne fra 4. juli.

Prisen for købet af de fire hoteller oplyses ikke, men rejsebrancheanalytiker Ole Egholm, der bl.a. laver årlig rapport om økonomien i den danske hotelbranche, gætter på en pris på mindst 700 mio. kr.

”Jeg kan tage fejl, prisen kan være flere hundrede mio. kr. højere. Men det er super skønne tider for ejere af hotelejendomme i København – og de fire hotelejendomme er samlet værdisat til 622 mio. kr. og de fleste hotelejendomme handles til i hvert fald ejendomsprisen,” siger Ole Egholm til standby.dk og tilføjer: ”De seks ejere af HPG (Hotel Property Group) Holding, der blev stiftet i 2012, er formentlig gået smilende fra indgåelsen af denne handel. I sidste regnskabsår fik HPG Holding et overskud på 67 mio. kr.”

De fire solgte hoteller var indtil 2006 drevet af den franske hotelgigant Accor, men efter trecifrede milliontab valgte Accor at trække sig fra det danske marked.

Balder, den svenske køber af de fire hoteller, er bl.a. også medinvestor i det kommende Nobis-hotel der efter planen åbner til september tæt på Tivoli med 80 værelser.

Ligula er i øjeblikket operatør på de to førstnævnte hoteller og overtager fra 4. juli driften af de to resterende. Der er tegnet nye lange lejekontrakter og parterne er kommet til enighed om en investeringsplan, som skal løfte hotellerne for imødese nutidens krav til hoteller. Aftalen indebærer at Ligula nu har 475 værelser, fordelt på fire hoteller i København.

Renovering

”Dette er en fantastisk forretning for os, som nu får et endnu stærkere fæste i en så ekspansiv og interessant by som København,” siger Uwe Löffler, koncernchef for Ligula Hospitality Group. ”Med Balder har vi fået en professionel ejendomsindehaver med indsigt i hoteldrift, hvilket gør fremtidige diskussioner lettere. Vi er samtidig kommet til enighed om et investeringsprogram, som kommer til at løfte vores fire hoteller til gavn for vores gæster.”

Ligula har fortsat planer om udvidelse i Københavnsområdet samt øvrige hovedstæder i Norden, oplyses det i en pressemeddelelse.

Ligula Hospitality Group har bl.a. varemærkerne Profil Hotels, Collection by Ligula, Good Morning Hotels, Motel L og Apartments by Ligula. Hertil kommer en række restaurantvaremærker. Ligula har hovedsæde i Göteborg og omsatte sidste år for ca. 850 mio. svenske kr. Firmaet har 30 hoteller med 3.455 værelser.