Jørgensens Hotel i Horsens – inden det kommende navneskift. Foto Hubertus 45 via Wikipedia.

Kendt hotel skifter navn

Fredag i næste uge får Jørgensens Hotel i Horsens nyt navn – måske. Der er kommet over 1.000 forslag til et muligt nyt navn til hotellet, der nu forpagtes af en slotsejer.

I december sidste år krakkede Jørgensens Hotel i Horsens – men det 4-stjernede hotel med omkring 65 værelser fortsætter og er nu klar til endnu et kapitel i sin lange historie.

I marts i år blev aftalen indgået mellem ejeren af Jørgensens Hotel, Ejendomsselskabet CASA, og de nye forpagtere af hotellet, Claus Fribo og Mads Hylleholt Bøttger, der også har Dragsholm Slot i Nordsjælland og som sammen med brødrene Price står bag Price-restauranterne.

Siden har et stort restaureringsarbejde været i gang for at genskabe det fine gamle hotel og bringe det op til en nutidig standard med respekt for det gamle Lichtenbergske Palæ, der huser hotellet.

Der har på opfordring af ejeren, Ejendomsselskabet CASA, været udskrevet en konkurrence i blandt andet Horsens Folkeblad om et nyt navn til hotellet. Der kom over 1.000 forslag – og dommerkomiteen har besluttet sig og afslører navnet fredag i næste uge, klokken 15 foran hotellet. Vinderen af navnekonkurrencen får 10.000 kroner.

Dommerkomiteen tæller blandt andet kulturminister Mette Bock, der selv bor i Horsens, og byens borgmester, Peter Sørensen.

Måske det samme navn
I indbydelsen til navneafsløringen står blandt andet, at ”Det Lichtenbergske Palæ i Vitus Berings hjemby, der de sidste århundreder har huset Jørgensens Hotel, skal have sit navn for fremtiden.”

At Vitus Bering nævnes kunne være en mulig indikation af, at den berømte danske opdagelsesrejsende måske skal lægge navn til hotellet. På opdrag fra den russiske zar opdagede Vitus Bering tilbage i 1728, at Asien og Amerika er adskilte kontinenter. Strædet mellem Asien (Rusland) og Amerika (Alaska) er opkaldt efter Vitus Bering.

Selv om der er kommet mere end 1.000 navneforslag til det berømte hotel, udelukkes det ikke, at det blot beholder sit nuværende navn, Jørgensens Hotel, skriver Horsens Folkeblad.

Relaterede artikler:

Historisk hotel konkurs – men renoveres og genåbner

Trivago sætter pris på Danmarks bedste hoteller

Dragsholm Slot får ny daglig leder