Det Lichtenbergske Palæ midt i Horsens rummer Jørgensens Hotel, der nu renoveres efter konkurs. Foto: Jørgensens Hotel.

Historisk hotel konkurs – men renoveres og genåbner

For få uger siden blev det smukke Jørgensens Hotel i Horsens begæret konkurs. Nu vil ejeren renovere den slidte bygning og genåbne hotellet. Til gengæld lukket et andet hotel i byen.

Jørgensens Hotel i Horsens, der er indrettet i det fornemme Lichtenbergske palæ, som blev opført for 273 år siden, blev for få uger siden begæret konkurs af hotellets forpagter Drago Milicic. Men Per Hansen, medstifter af milliardforretningen Casa, der ejer bygningen, har valgt at investere et større beløb i renovering af hotellet:

”Der skal fortsat være både hotel og restaurant, det er der slet ingen tvivl om. Andet vil være synd for byen. Med sin lange historie og beliggenheden midt i byen betragtes Jørgensens Hotel vel som byens hotel”, siger han til Horsens Folkeblad.

Hotel Danica lukker
Til gengæld lukket et andet af byens centrale hoteller, Hotel Danica, den 21. maj. Her er årsagen ikke dårlig økonomi, men at der er udsigt til fire års støj fra byggeriet på nabogrunden, hvor det hidtidige Kvickly supermarked nedlægges til fordel for opførelsen af 550 nye boliger.

”Vi er desværre ikke kommet igennem med vores indsigelser og planer om at kunne eksistere side om side med byggepladsen”, siger Torben Weihrauch, som ejer den bygning, der huser Hotel Danica. Derfor har man besluttet at lukke hotellet 21. maj.

Lange udsigter
Der kommer til at gå mange måneder, inden det elegante Jørgensens Hotel kan genåbne i nye klæder. Den ejendom, som huser hotellet i 1744 bygget til den lokale matador Lichtenberg. Siden 1813 har den været gæstgiveri og hotel.

Hotellet har de seneste fire et halvt år været drevet af Drago Milicic, men kort før jul indgav han konkursbegæring for sit hotel-drivende selskab, Jørgensens Hotel Aps.

Senest blev hotellet ombygget og udvidet midt i 90’erne af Anne Kathrine Koed Jørgensen, der ejede ejendommen fra 1993 til 2008, hvorefter Ejendomsselskabet Casa tog over. Per Hansen, ejendomsselskabets administrerende direktør, lægger ikke skjul på, at ejendommen trænger til renovering.

Bekosteligt
”Jeg vil ikke slynge om mig med priser, for det vil være gætværk. Lige nu har vi taget beslutningen og er i færd med at få vores egne idéer og tanker ned på papir”, siger han og bekræfter, at der er tale om en stor omgang, og at det bliver en bekostelig affære.

Hvor længe, arbejdet skal stå på, er på samme vis for tidligt at sige noget om, fastslår Per Hansen.

Relaterede artikler:

Kendt københavnsk hotel istandsat

Zleep Hotel renoveres

Scandic Odense millionrenoveret

x

Læs Også

7’eren: ”Robotter kan aldrig erstatte den menneskelige kontakt”

7’eren med Katia Østergaard, administrerende direktør i Horesta, og spørgsmål om byggeplaner for hoteller i København, aircondition i varmen og om lav løn er årsag til mangel på arbejdskraft,

Københavns nye hoteller giver tusindvis af nye jobs

Der er 8.500 nye hotelværelser på vej i København. ”Vi frygter udfordringer, hvis hotellernes belægningsprocent ikke stiger - samt mangel på arbejdskraft,” siger Dansk Erhverv, der spår om 8.000 nye arbejdspladser.

Lav vækst på danske hoteller bekymrer Horesta

I årets første halvår steg væksten i hotelovernatninger i hele Danmark kun 1,4 procent – alene i København åbner frem mod 2021 cirka 8.500 nye hotelværelser.

Hotel-concierger runder 100 medlemmer

Foreningen De Gyldne Nøgler for concierger på foreløbig 45 danske hoteller har nu over 100 medlemmer – for første gang også to i Jylland, endda fra samme hotel.

Hotelkæde klar med ny salgsdirektør

Karina Lauritzen er ny salgsdirektør i Danmark for norske Nordic Choice Hotels, der er på vej med luksushotel i det centrale København og stort hotel ved Københavns Lufthavn.

Hotelkæde har aircondition i alle nye hoteller

Der er ingen officielle tal om, hvor mange af Københavns cirka 21.000 hotelværelser der har aircondition. Men hovedstadens største hotelkæde har det på alle sine nyeste hoteller – også de 2-stjernede.