Kendt hotelkæde deles i to

Kirsten Brøchner-Mortensen

Kirsten Brøchner-Mortensen

HOTELLER: De fire familieejede Brøchner Hotels i København deles som led i generationsskifte. Fremover skal to af hotellerne drives under nyt navn, Arthur Hotels. ”Der er intet drama i opdelingen, min bror og jeg ville bare hver vores,” siger ejeren af Arthur Hotels.

Brøchner-familien har i 31 år drevet hoteller i København – det startede med Hotel Kong Arthur, der stadig er flagskibet blandt de nu fire hoteller.

Kong Arthur og Hotel Ibsen skal nu drives under navnet Arthur Hotels af Kirsten Brøchner-Mortensen, mens hendes bror, Søren, beholder navnet Brøchner Hotels og de to andre hoteller i kæden, Hotel Fox og Hotel Danmark, med Karim Nielsen som adm. direktør.

Brøchner Hotels oplyste i juni om den forestående ændring, men nu er detaljerne på plads. Herunder, sagde Kirsten Brøchner-Mortensen i går til standby.dk, at de to søskendes forældre har 30 pct. af aktierne i begge selskaber, mens Kirsten og Søren Brøchner-Mortensen har de resterende 70 pct. i deres respektive selskaber.

De fire hoteller har 422 værelser – Kong Arthur 155, Ibsen 118, Fox 61 og Danmark 88. Fox udbygges i denne tid til at have næsten dobbelt så mange værelser, udbygningen står klar næste år. Samtidig skifter Hotel Fox navn – det nye navn er endnu ikke offentliggjort.

Brancheanalytiker Ole Egholm sagde i går til standby.dk, at han estimerer, at Brøchner Hotels sidste regnskabsår omsatte for 111 mio. kr.

”Brøchner-hotelkæden har siden den fik sin nye konstruktion for 12 år haft overskud i samtlige år, altså både før, under og efter krisen. Men man har ikke offentlig indsigt i ejendomsselskabernes resultater, som også ejes af Brøchner-familien, men i privat regi. Så her ligger både tab og gevinst, men min vurdering er, at Brøchner-kæden er ganske velpolstret,” sagde Ole Egholm.

Selv siger Kirsten Brøchner-Mortensen:

”Vores forældre ønskede et generationsskifte, herunder at hotelejendommene overgik fra privateje til aktieselskaber. Når de fire hoteller deles i to, skyldes det, at min bror og jeg vil tingene i forskellige tempi. Som led i generationsskiftet besluttede familien, at Søren og jeg hver skulle have to hoteller. Arthur og Ibsen passer sammen, de ligger ved siden af hinanden.

Jeg vil vokse med mine hotellers indre linjer, mens entreprenøren Søren gerne vil have at Brøchner Hotels vokser til måske 10 hoteller Så vi gør hver vores – men de fire hoteller er stadig forbundne, så vi kan hjælpe hinanden og forhandle med fælles leverandører. Der er intet drama i opdelingen.”

Videre hed det i går fra Kirsten Brøchner-Mortensen:

”Arthur Hotels driver en bæredygtig hotelgruppe, hvor vi er troværdige, retskafne og dygtige. Vi har fokus på den individuelle gæst.”

To andre kvinder står tæt sammen med Kirsten Brøchner: Pia Schmølker, der har været med i snart 15 år, får det kommercielle ansvar for bl.a. salg, mens Helle Hessellund Bisholm skal stå for driften.

Kirsten og Søren Brøchner-Mortensens’ morfar var som storentreprenør bl.a. med til at opføre hotelbygningerne, som huser Imperial-hotel og det tidligere Sheraton-hotel, i dag Scandic Copenhagen. I 1982 købte morfaren Hotel Kong Arthur, som dengang havde 50 værelser. Siden er kommet over 100 flere til. Han bad sin datter og hendes mand stå for den daglige drift.

I 1992 kom Kirsten Brøchner-Mortensen med i hoteldriften – og i 2008 fulgte hendes bror. Kirsten Brøchner er uddannet sygeplejerske og arbejdede for det daværende charterrejsebureau, Larsen Rejser.