Boutiquehotellet Kong Arthur i København skal udbygges med hvad der samlet bliver til 59 flere værelser. Foto: Arthur Hotels.

Kendt københavnerhotel bliver større

Flagskibet i københavnsk boutiquekæde skal udvides med 59 værelser, så det kommer op på 214 når udbygningen er færdig næste sommer.

Arthur Hotels med det 4-stjernede flagskib Hotel Kong Arthur – og næsten genboen ved søerne i København og tæt på Nørreport Station, Ibsens Hotel, også med fire stjerner – vil udvide Kong Arthur, oplyser kæden til STANDBY.dk

Klik for stort format. Trioen i spidsen for Arthur Hotels, fra venstre driftsdirektør Helle Hessellund Bisholm, kommerciel direktør, Pia Schmølker, og ejer og administrerende direktør, Kirsten Brøchner-Mortensen. Foto: Arthur Hotels.

Den kendte hotelkæde, der primært ejes af administrerende direktør Kirsten Brøchner-Mortensen, mens driftsdirektør Helle Hessellund Bisholm har lidt over 30 procent, vil udbygge Hotel Kong Arthur med 64 nye værelser i nabobygningen ud mod Vendersgade. I den forbindelse nedlægges fem værelser på selve Kong Arthur for at give plads til en udvidelse af hotellets morgenmadsrestaurant.

Mens Ibsens Hotel har 118 værelser skal det større Hotel Kong Arthur udvides fra de nuværende 155 værelser med yderligere 59, så det kommer op på 214 værelser. Forøgelsen af Kong Arthur vil koste et ikke-oplyst millionbeløb og forventes færdig til sommeren næste år.

“Temaet for udvidelsen af Kong Arthur bliver ”Bo som en Københavner” som kendes fra store herskabslejligheder i København med dansk design, sildebensparket og de høje paneler – vi skruer op for det hjemlige og ned for det praktiske,” siger kommerciel direktør i Arthur Hotels, Pia Schmølker.

Optimisme for fremtiden
København har i dag omkring 21.000 hotelværelser og yderligere over 40 procent flere på vej de kommende år. Men de mange ekstra hotelværelser og dermed øget kapacitet giver ikke store panderynker hos Arthur Hotels.

”Vi er optimistiske omkring fremtiden. Vi har en god og sund forretning og er så heldige, at vi ikke sidder med en huslejekontrakt til en ekstern ejendomsinvestor – men realkreditfinansiering med en fornuftig rente, så vi glæder os over udsigterne for fremtiden,” siger Pia Schmølker og fortsætter:

”Vi glæder os over kapacitetsudviklingen i København, den støtter godt op om udvidelsen i Københavns lufthavn med stadig flere ruter. Den øgede hotelkapacitet er med til styrke byen på den lange bane, mens de nye internationale hoteloperatører er med til at give København kant og gøre os endnu mere interessant som destination. Der vil være nogle år, hvor der er et gab imellem kapaciteten og efterspørgslen, men på den lange bane vil det skabe vækst for byen.”

Familien har 7 hoteller
Hotel Kong Arthur er noget særligt for Brøchner-Mortensen familien. Det blev nemlig i 1982 købt af Kirsten Brøchner-Mortensens’ morfar – dengang havde det 50 værelser. Kong Arthur blev første hotel i Brøchner Hotels, der i en lang årrække blev drevet af Kirsten og hendes bror, Søren Brøchner-Mortensens, forældre, Hans og Søster Brøchner-Mortensen.

Ved generationsskiftet i 2013 blev kæden delt i to. Kirsten Brøchner-Mortensen overtog Kong Arthur og Ibsens Hotel, der blev til Arthur Hotels, mens brormand, Søren Brøchner-Mortensen, fortsatte Brøchner-navnet som Brøchner Hotels. Den kæde omfatter foreløbig fem københavnske boutique-hoteller, Astoria, Avenue, Danmark, Herman K og SP 34.

Relaterede artikler:

Kendt københavner-hotel har store byggeplaner

Hotelkæde vil øge i København

Ny liste over Danmarks rigeste hotelejere