Kendt luftfartsprofil lander hos Alsie Express

Lone Koch.

Lone Koch.

FLYSELSKABER: Alsie Express, der driver ruten mellem Sønderborg og København, udvider sin bestyrelse med kendt person fra dansk luftfart.

59-årige Lone Koch er ny i bestyrelsen for Alsie Express. Hun er datter af Ingolf Nielsen, som i 1950 grundlagde Cimber Air. Karrieren i luftfarten blev indledt som stewardesse og fortsatte med administrative lederstillinger fra marketing- og optimeringsansvarlig til at stå for interline- og codeshare aftaler med andre flyselskaber.

Lone Koch har siden 1975 været medlem af bestyrelserne for henholdsvis Cimber Air A/S og Cimber-Sterling, og nu altså Alsie Express.

I 2013 blev hun ansat ved Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) med ansvar for EU-projektet Transformer. I november samme år blev hun erhvervschef i SET, der i dag hedder Sønderborg Vækstråd.

”Lone Koch har et indgående kendskab til erhvervslivet og turistindustrien i det geografiske område, vi betjener. Samtidig har hun stor viden om de mange mekanismer, der indgår i det at drive ruteflyvning,” siger Alsie Express’ bestyrelsesformand, Jens Østerlund Jensen.

Alsie Express, der er finansieret af Danfoss, har 20 medarbejdere og har siden sommeren 2013 fløjet Sønderborg-København med fem daglige returflyvninger og en både lørdag og søndag.

I efteråret fik Alsie Express den længe ønskede interline-aftale med SAS. Med den kan passagererne checke deres bagage ind i Sønderborg Lufthavn, flyve til København og skifte til en videre forbindelse med SAS – og så først se bagagen igen ved ankomst til SAS-destinationen.

Alsie Express’ rutechef, Peter Henrik Høgh, sagde i november sidste år til standby.dk: ”Op mod 35 pct. af vores passagerer skal videre fra Københavns Lufthavn. Vi gætter på, at vores mulighed for at tilbyde interline med SAS vil give os 10-15.000 flere passagerer om året. Vi ved, at ca. 20.000 passagerer fra vores optageområde omkring Sønderborg Lufthavn hidtil ikke har gidet besværet med, at man ikke kunne checke bagagen igennem og i stedet er fløjet ud fra Hamborg Lufthavn.”

Alsie Express havde sidste år 65.000 passagerer og en omsætning på omkring 50 mio. kr. Ca. 80 pct. af de rejsende kommer fra erhvervslivet, hvor rejsebureauerne står for ca. 20 pct. af dem.

Alsie Express har det formentlig bedste produkt på dansk indenrigs – de to ATR-72-500 er godkendt til 74 passagerer, men har blot 48 lædersæder, så der er rigtig god benplads.