Kendt luftfartsprofil lander topjob i DSB

Per V. Schrøder.

Den tidligere ’punktlighedsgeneral’ i SAS og nuværende flyvechef i Thomas Cook Airlines har opsagt sit job for at blive ny driftsdirektør i DSB. De danske statsbaners adm. direktør siden 2015 var tidligere koncerndirektør i SAS.

Per V. Schrøder har opsagt sin stilling som flyvechef i Nordens største charterflyselskab, Thomas Cook Airlines. Han skal fremover være ny driftsdirektør i DSB, erfarer takeoff.dk

DSBs pressevagt vil først efter kl. 14 i eftermiddag udtale sig om takeoff.dks oplysninger. Nyheden om Per Schrøder er endnu ikke blevet kommunikeret ud i DSB.

60-årige Per Schrøder stopper senest 28. februar i Thomas Cook Airlines, men muligvis før hvis selskabet inden da har en ny flyvechef på plads – arbejdet med at finde den nye flyvechef er i gang.

Per Schrøder afløser som DSB’s driftsdirektør Anders Egehus. DSB meddelte i en pressemeddelelse i starten af denne måned, at Anders Egehus har valgt at forlade DSB, hvor han i sine fem år bl.a. stået på mål for de meget omtalte problemer med IC-togene.

Per Schrøder kom i 2015 til Thomas Cook Airlines fra SAS, hvor han havde en tilsvarende stilling som flyvechef og i mange var år SAS ’punktlighedsgeneral’.

I SAS var Per Schrøder højre hånd for SAS daværende koncerndirektør for drift, Flemming Jensen, der i maj 2015 blev ny adm. direktør for DSB.

Per Schrøder startede i 1975 som jagerpilot. Frem til 1987 fløj han bl.a. F16 i det danske luftvåben. I 1987 blev han pilot hos daværende Maersk Air – et job, som året efter blev udskiftet med et tilsvarende i SAS. Fra 2000 og frem til 2012 havde Per Schrøder titel af Vice President i SAS med arbejdsområder som Operations Copenhagen, Head of Network Traffic Control og Head of Lean Execution.

I en tre-årig periode fra 2008 stod der også ’Punktlighedsgeneral’ på A320-kaptajnens visitkort – et job, hvor han i 2009, 2010 og 2011 fik placeret SAS som Europas mest præcise ruteflyselskab.​

x

Læs Også

TUI Danmark skal have ny pressechef

PEOPLE: Efter tre år som pressechef og konstitueret kommunikationschef forlader Nikolai Johnsen jobbet.

Norwegian ændrer koncernledelsen

Geir Karlsen er ansat som ny finansdirektør, CFO i Norwegian. Han kommer fra stillingen som Group CFO i det britiske shippingselskab Navig8 Group og har bred erfaring fra børsnoterede selskaber inden for shipping og offshore.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Naviairs direktør hædret med fransk orden

Naviairs adm. direktør, Morten Dambæk, er udnævnt til ridder af den franske orden, Ordre National du Méure du Mérite.

60 års fødselsdag

Salgsdirektør Per Ankær, MCI, fylder mandag den 18. december 60 år og kan samtidig fejre 40 års jubilæum i ’hospitality’ sektoren.

Fra Dansk Erhverv til Esbjerg Erhvervsudvikling

Susanne Nordenbæk er ansat som direktør for Esbjerg Erhvervsudvikling. Hun kommer fra stillingen som chef for Turisme- og Oplevelsesøkonomi i brancheorganisationen Dansk Erhverv. Hun afløser Tom L. Nielsen, der går på pension.