Kendt luftfartsprofil skal hjælpe Aarhus Lufthavn

Ole Wieth Christensen.

LUFTFART: Tidligere ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn, der i dag har ca. samme job for svenske lufthavne, er ny i bestyrelsen for Aarhus Lufthavn ”som jeg ser stort potentiale for,” siger han.

43-årige Ole Wieth Christensen er ny i bestyrelsen for Aarhus Lufthavn. Han blev i 2015 til manges forundring fyret som ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn efter 12 år.

Sidste år blev Ole Wieth Christensen hentet til statsejede svenske Swedavia, der driver 10 lufthavne i Sverige, bl.a. hovedlufthavnen Arlanda.

Han begyndte som chef for interkontinental ruteudvikling, men er siden blevet rykket op og er i dag direktør for Swedavias forretningsudvikling på det europæiske marked og står for den kommercielle ledelse.

Næsten helt ny bestyrelse

Ole Wieth Christensen kommer med i den næsten helt nye bestyrelse for Aarhus Lufthavn, der er opstået efter Aarhus Kommune sidste år øgede sit ejerskab fra 56 til nu lidt over 90 pct. Resten ejes af kommunerne Norddjurs og Syddjurs.

Med ændringen i ejerkredsen, væk fra de før fem kommuner har bestyrelsesformand Torben Boldsen sammensat bestyrelsesmedlemmer, der skal sende lufthavnen på moderniseringskurs og tiltrække flere ruter.

Tidligere bestod lufthavnens bestyrelse primært af lokalpolitikere. Eneste politiker i bestyrelsen er i dag borgmester Jacob Bundsgaard fra Aarhus Kommune, der som ny hovedaktionær har ønsket en ny bestyrelse, der modsat tidligere ikke indeholder politikere.

Om sin nye bestyrelsespost i Aarhus Lufthavn, siger Ole Wieth Christensen, der har en cand. merc. fra Copenhagen Business School samt en MBA fra et universitet i Californien, til standby.dk: ”Jeg elsker luftfart og har passion for bl.a. infrastruktur og turismeudvikling. Jeg ser potentiale for lufthavnen og Aarhus, der jo i år er europæisk kulturby. Der sker i disse år store investeringer i Aarhus og Østjylland – og her har lufthavnen et kæmpe uudnyttet potentiale. Lufthavnen har kapacitet til større fly, og den burde være langt bedre betjent. Jeg glæder mig til sparringen med den nye bestyrelse under ledelse af formand Torben Boldsen, som jeg har stor respekt for, samt med lufthavnens direktion med direktør Peter Høgsberg i spidsen.”

Aarhus Lufthavn havde sidste år 383.000 passagerer, heraf 195.000 på hovedruten mellem Aarhus og Københavns Lufthavn fløjet af SAS.

Håber på flere nye ruter

”Jeg kunne godt tænke mig stærkere forbindelse til Københavns Lufthavn og bl.a. ruter til nogle af Nordeuropas største lufthavne,” siger Ole Wieth Christensen.

I en pressemeddelelse siger bestyrelsesformand Torben Boldsen: ”Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, bad mig designe min egen bestyrelse ud fra de kompetencer, jeg mener en lufthavnsbestyrelse skal have. Det har jeg nu gjort, og det nye hold besidder så mange kompetencer, at den vil give Aarhus Airport markant løft og drive den meget professionelt.”

Blandt de nye i bestyrelsen er Terje Wammen, direktør og medejer i Epinion, der bl.a. udarbejder markedsanalyser for en række internationale lufthavne, hvilket giver ham stor viden om lufthavnsdrift.

Økonomiperspektivet i den nye bestyrelse varetages af Ole Bak, bl.a. tidligere adm. direktør i Djursland Bank, mens Jens Stausholm er stifter og ejer af medievirksomheden JS World Media og har stor erfaring inden for salg og marketing, lyder det fra lufthavnen.

Eneste genganger fra den tidligere bestyrelse ud over Torben Boldsen er Peer H. Kristensen, direktør for turistorganisationen VisitAarhus.

Lufthavnens nye bestyrelse skal på sit første møde den 2. marts, godkende den nye forretningsplan. Den skal efterfølgende godkendes af EU, inden Aarhus Kommune kan investere massivt i udviklingen af lufthavnen.