Flemming Ekstrøm, kendt fra chefstillinger og konsulentopgaver i en række rejsebureauer, fylder 80 år tirsdag den 29. december. Privatfoto.

Kendt rejsebrancheprofil runder 80 år

Flemming Ekstrøm, kendt fra forgængerne til erhvervsbureauerne CWT og BCD, fylder tirsdag 80 år. Han betragter sig ikke som pensionist og har de seneste 16 år formidlet italienske ferieboliger.

Flemming Ekstrøm, der tirsdag den 29. december runder 80 år, er for nogle i rejsebranchen en gammel kending og er stadig aktiv efter 55 år i branchen.

I en tid, hvor rejsebranchen er historisk udfordret, kan Flemming Ekstrøm se tilbage på en tid, hvor mulighederne i branchen ingen begrænsninger havde. Han var kendt i erhvervsrejsebranchen, hvor han så muligheder til inspiration for kolleger og konkurrenter.

I World Tourist Rejsebureau, i dag en del af erhvervsrejsebureauet Carlson Wagonlit Travel, tiltrak Flemming Ekstrøm mange gode medarbejdere til rejsebureauets afdeling i Bredgade i København.

Han blev senere flyttet til rejsebureauets direktion, hvor han som kommerciel direktør fik det overordnede ansvar for salg og marketing og indgik i det internationale salgsteam under hovedkontoret i Paris, står der i en pressemeddelelse.

Før perioden i Carlson Wagonlit beskæftigede Flemming Ekstrøm sig med salg af charter- og taxaflyvning med opgaver som firmacharter, ambulanceflyvning i Europa og Nordafrika for Internord og Business Jet Flight Center.

Betragter sig ikke som pensionist
Efter CWT kom Flemming Ekstrøm til det daværende Maersk DFDS Travel, i dag en del af erhvervsrejsebureauet BCD Travel, hvor han var marketing- og ferierejsechef. Herefter var han i en årrække konsulent i forskellige rejsebureauer, blandt andet FBC (Ferieboligcentret), Portugal Bureauet, Nyati Safari og Limpopo Travel, i dag Safarieksperten.

Trods sine 80 år, betragter Flemming Ekstrøm sig ikke som pensionist og ser stadig muligheder i rejsebranchen. Sen-karrierens højdepunkt er hans Toscana-bureau, hvor han på 16. år med sit store italienske netværk formidler ferieboligudlejning. Fra direktør med milliardomsætning, mange medarbejdere, sekretær og diktafon er han nu selvstændig og sin egen web- og IT-manager. Efter 55 år i rejsebranchen krydrer Flemming Ekstrøm sit aktive seniorliv med politik og sport.

De seneste runde fødselsdage har han været bortrejst – på safarier til Afrika. Men den er i år udsat, og fødselsdagen bliver holdt i coronaens tegn med hustruen igennem 28 år, Helle Westphael Ekstrøm, der er Global Travel Manager i Danske Bank, og de nærmeste familiemedlemmer i hjemmet i Dragør.

Relaterede artikler:

Allan Hoffery stopper efter 30 år i Singapore Airlines

Dronningen af dyre luksusrejser runder de 60

Afskedsreception samlede rejsebranchen