Et af de enorme Sequoia-træer i Mariposa Grove i nationalparken Yosemite.

Kendt turistattraktion genåbner

Nationalparken Yosemite i Californien er klar med den længe ventede genåbning af Mariposa Grove, der huser nogle af klodens største træer.

Området Mariposa Grove ligger i den sydlige del af den berømte Yosemite National Park og er ikke mindst kendt for at være hjemsted for nogle af klodens største Sequoia-træer. Fra den 15. juni i år kan besøgende igen komme helt tæt på træerne, der anses for at være de største levende organismer på jorden.

I 2015 besluttede National Park Service, som er den officielle instans, der vedligeholder de amerikanske nationalparker, nemlig at lukke området Mariposa Grove ved nationalparken Yosemite for offentligheden. Grunden var, at det berømte område skulle klædes bedre på til at tage imod de mange turister, der hvert år besøger Yosemite og Mariposa Grove.

Et gennemgribende restaureringsprojekt, udført af Yosemite Conservancy og National Park Service, har etableret nogle nye rammer, der skal forbedre brugeroplevelsen. Man har blandt andet gjort plads til en større parkeringsplads samt indsat forbedrede gangstier, der tilgodeser folk med handicap.

Op til 3.000 år gamle træer
Men vigtigst af alt, så har arbejdet sikret en bedre vedligeholdelse af jordbunden, så de enorme Sequoia-træer har de bedste forudsætninger for at få den næring, de behøver for at bibeholde deres imponerende statur.

Sequoia-træerne i Mariposa Grove kan blive op til 3.000 år gamle. Lundens ældste træ, som går under kælenavnet Grizzly Giant, menes at være 2.400 år gammelt og er registreret som det 25. største træ i verden med en højde på 64 meter og en omkreds på 28 meter. De store træer kan findes i tre forskellige områder i Yosemite: Mariposa Grove, Tuolumne Grove og Merced Grove, hvor der tilsammen er 700 Sequoia-træer.

417 nationalparker
National Park Service, NPS, der administrerer USA’s 417 nationalparker, blev grundlagt i 1916 og har i dag et budget på cirka 20 milliarder kroner om året. Parkerne under NPS har over 275 millioner årlige besøgende. De fem mest besøgte er Great Smoky Mountains National Park, Grand Canyon National Park, Rocky Mountain National Park, Yosemite National Park og Yellowstone.

Relaterede artikler:

USA besøger København i marts

Entréen til USA’s nationalparker stiger

Dansk hjemmeside om USAs nationalparker

 

x

Læs Også

Pristjek viser billige afbudsrejser de kommende uger

Rejserne fra Danmark og sydpå er i de kommende uger de billigste nogensinde, viser pristjek fra prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Aalborg får ny charterrute til Madeira

Fra februar til maj næste år er Bravo Tours klar med sæsonrute med i alt 12 flyvninger fra Aalborg Lufthavn til Cristiano Ronaldos fødeø.

Eiffel Tårnet skal terrorsikres

Til en pris af 140 millioner kroner er Paris i gang med at opføre kraftige barrierer og skudsikkert glas ved det berømte tårn – ændringerne er klar næste måned.

Ny turistskat vil koste arbejdspladser

Det vil koste New Zealand cirka 450 millioner kroner i tabte årlige turistindtægter, hvis landet indfører en turistskat, advarer IATA. Skatten skal dog ikke gælde alle udenlandske turister.

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Emiratet Ras Al Khaimah tæt på Dubai har øget sin opmærksomhed mod turister fra Europa – det har fået antallet af europæiske ankomster i år til at stige 28 procent i forhold til sidste år.

Mauritius forventer stor skandinavisk vækst

Mens der i disse år er cirka 30.000 nordiske ankomster til Mauritius, håber østaten i Det indiske Ocean på en markant stigning.