Radisson Royal-hotellet og Nimb-bygningen i Tivoli som de så ud da København fejrede den irske nationaldag. Illustration fra Tourism Ireland.

Kendte danske hoteller fejrede Skt. Patricks dag

Den 17. marts markeres den irske nationaldag ved blandt andet at bade kendte bygninger og lokaliteter verden over i de grønne irske farver. Det skete også lørdag i København.

København fejrede i år den irske Skt. Patricks dag ved at lade to af hovedstadens mest kendte 5-stjernede hoteller være dekoreret i grønt lys – Radisson Blu Royal Hotel og Tivolis Nimb-bygning med blandt andet det fornemme Nimb Hotel.

Tidligere år har også Den Lille Havfrue været badet i grønt lys – med sine blot 125 centimeter var havfruen den mindste af disse års ”global greenings,” som fænomenet kaldes.

De to grønne bygninger i København, Royal og Nimb, var i år med i det verdensomspændende samarbejde som det irske turistråd, Tourism Ireland, iværksætter med “Global Greening.” Under dette oplyses kendte bygninger og lokaliteter verden over med de grønne farver i anledning af fejringen af Skt. Patricks dag.

Skt. Patricks dag, der begyndte som en religiøs helligdag for at mindes Skt. Patrick, Irlands skytshelgen, er gennem årene vokset til en verdensomspændende fejring af irsk kultur. Skt. Patricks dag fejres hvert år af millioner over hele verden og er uden tvivl verdens største festligholdelse af en nationaldag, oplyser Tourism Ireland.

I år var valget i Danmark faldet på det ikoniske Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen, designet af den verdensberømte danske arkitekt Arne Jacobsen. Det 20 etager høje hotel åbnede i 1960 og fik sidste år, meget passende i anledning af Skt. Patricks dag, en irsk direktør, Brian Gleeson.

Også Nimb-bygningen i Tivoli med blandt Nimb Hotel var i anledning af årets Skt. Patricks dag badet i grønt lys. Nimb Hotel blev op til Jul i Tivoli sidste år udvidet så det nu har 38 værelser og suiter.

Den nyrenoverede og udvidede Nimb-bygning omfatter et andet af Tivolis nye store tiltag, Tivoli Food Hall med 16 spisesteder med et varieret udbud med hurtig kvalitetsmad. I øvrigt har Tivoli i år i alt åbent i 280 dage mod 243 dage i 2017.

Skt. Patricks dag fejret verden over
Markering af Skt. Patricks dag skete i år også andre steder i verden. I Stockholm var det ikoniske gamle krigsskib Vasa blandt de grønne vartegn og i Finland farvede Lapland Snow Village deres Game of Thrones-tema i isgrønt.

Blandt andre berømte bygninger, der i år var grønne på Skt. Patricks dag i verden, var Colosseum i Rom, Sacré-Cœur Basilika i Paris og London Eye samt for eksempel Perth Stadium i Australien.

Relaterede artikler:

Den Lille Havfrue bliver atter grøn

Ny pris til berømt hotel

Tivoli klar med investering på 250 millioner kroner