Radisson Royal-hotellet og Nimb-bygningen i Tivoli som de så ud da København fejrede den irske nationaldag. Illustration fra Tourism Ireland.

Kendte danske hoteller fejrede Skt. Patricks dag

Den 17. marts markeres den irske nationaldag ved blandt andet at bade kendte bygninger og lokaliteter verden over i de grønne irske farver. Det skete også lørdag i København.

København fejrede i år den irske Skt. Patricks dag ved at lade to af hovedstadens mest kendte 5-stjernede hoteller være dekoreret i grønt lys – Radisson Blu Royal Hotel og Tivolis Nimb-bygning med blandt andet det fornemme Nimb Hotel.

Tidligere år har også Den Lille Havfrue været badet i grønt lys – med sine blot 125 centimeter var havfruen den mindste af disse års ”global greenings,” som fænomenet kaldes.

De to grønne bygninger i København, Royal og Nimb, var i år med i det verdensomspændende samarbejde som det irske turistråd, Tourism Ireland, iværksætter med “Global Greening.” Under dette oplyses kendte bygninger og lokaliteter verden over med de grønne farver i anledning af fejringen af Skt. Patricks dag.

Skt. Patricks dag, der begyndte som en religiøs helligdag for at mindes Skt. Patrick, Irlands skytshelgen, er gennem årene vokset til en verdensomspændende fejring af irsk kultur. Skt. Patricks dag fejres hvert år af millioner over hele verden og er uden tvivl verdens største festligholdelse af en nationaldag, oplyser Tourism Ireland.

I år var valget i Danmark faldet på det ikoniske Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen, designet af den verdensberømte danske arkitekt Arne Jacobsen. Det 20 etager høje hotel åbnede i 1960 og fik sidste år, meget passende i anledning af Skt. Patricks dag, en irsk direktør, Brian Gleeson.

Også Nimb-bygningen i Tivoli med blandt Nimb Hotel var i anledning af årets Skt. Patricks dag badet i grønt lys. Nimb Hotel blev op til Jul i Tivoli sidste år udvidet så det nu har 38 værelser og suiter.

Den nyrenoverede og udvidede Nimb-bygning omfatter et andet af Tivolis nye store tiltag, Tivoli Food Hall med 16 spisesteder med et varieret udbud med hurtig kvalitetsmad. I øvrigt har Tivoli i år i alt åbent i 280 dage mod 243 dage i 2017.

Skt. Patricks dag fejret verden over
Markering af Skt. Patricks dag skete i år også andre steder i verden. I Stockholm var det ikoniske gamle krigsskib Vasa blandt de grønne vartegn og i Finland farvede Lapland Snow Village deres Game of Thrones-tema i isgrønt.

Blandt andre berømte bygninger, der i år var grønne på Skt. Patricks dag i verden, var Colosseum i Rom, Sacré-Cœur Basilika i Paris og London Eye samt for eksempel Perth Stadium i Australien.

Relaterede artikler:

Den Lille Havfrue bliver atter grøn

Ny pris til berømt hotel

Tivoli klar med investering på 250 millioner kroner

x

Læs Også

Nyt hotel får bydelens fotos på værelserne

I september åbner Scandic et af sine mere unikke nye hoteller, Kødbyen på Vesterbro i København. De 370 værelser skal blandt andet udsmykkes med flotte fotos fra kvarterets beboere.

Hotelkæde skal bruge 25.000 nye medarbejdere

Svenske hoteller tiltrækker ikke nok nye ansatte. Nyt samarbejde mellem Nordic Choice Hotels og uddannelsesinstitution skal i Sverige med jobgaranti afhjælpe noget af den akutte mangel.

Kendt hotel blev større

”Lavprisselskaberne fra Aalborg Lufthavn er blandt vores største konkurrenter,” siger direktøren for berømte Ruths Hotel i Gammel Skagen, der netop har fået seks nye værelser.

Ishockey-VM var navnlig godt for midtjyske hoteller

De danske hoteller havde i maj et rekordhøjt antal overnatninger – navnlig båret frem af VM i ishockey i Herning og København. Også fremgang på feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne

Scandic får nyt lufthavnshotel

I 2021 åbner nyt hotel med 222 værelser ved Gøteborgs lufthavn; det skal drives af Scandic der også er på vej med stort hotel ved Københavns Lufthavn.

Tidligere Trump-hotel solgt til Qatar

Berømte 5-stjernede Plaza Hotel i New York har igen skiftet ejer; denne gang er køberen et selskab fra Qatar. En af hotellets tidligere ejere var Donald Trump.