Air France har fire ruter til Kina – og fløj som eneste europæiske flyselskab direkte til Wuhan, hvor Corona-virussen menes at være opstået. Arkivpressefoto: Air France.

Kina anbefaler stop for grupperejser fra udlandet

Udenrigsministeriet skærper rejsevejledning for Kina, hvor over 100 nu er døde af Corona-virussen. Kina ønsker færre rejsende, men anbefaler foreløbig kun aflysning af grupperejser til landet.

Kina har indtil videre forbudt – eller stærkt anbefalet – kinesiske rejsebureauer og turoperatører at sælge grupperejser ud af landet. Individuelle rejser er ikke omfattet af forbuddet, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Der er ingen internationale flyvninger til millionbyen Wuhan, hvor Corona-virussen menes at være opstået. Virussen har foreløbig bredt sig til mindst 16 lande, skriver BBC og mange tusinde er smittet.

Nærmest alle flyselskaber, herunder SAS, tilbyder gratis ombooking af rejser til Kina til typisk i første omgang udgangen af februar.

Air France er eneste europæiske flyselskab med direkte rute til Wuhan, denne er indstillet indtil videre. Air France flyver fra Paris også til Beijing, Hong Kong og Shanghai. Kinesiske flyselskaber havde ligeledes indstillede ruter i Europa fra Wuhan til Istanbul, London, Moskva og Rom.

Air France skrev i går på sin hjemmeside blandt andet, at i hvert fald indtil 2. februar er der lukket for flyvninger til Wuhan (WUH) på grund af corona-virussen.

Videre skriver Air France under overskriften ”Aflysning af grupperejser til og fra Kina:”

”De kinesiske myndigheder har anbefalet ”requested” at aflyse alle grupperejser fra 28. januar (i dag, red). Derfor kan grupperejser til og fra Kina ombookes eller prisen kan refunderes frem til 29. februar.”

Ingen meldinger om direkte forbud mod grupperejser
Jesper Schou, kommerciel direktør i Danmarks største turoperatør og flybilletgrossist, Billetkontoret, siger til STANDBY.dk, at Billetkontoret ikke har hørt om egentlige forbud mod for eksempel grupperejser til Kina.

Dansk rejsevejledning opdateret
Udenrigsministeriet opdaterede i går, mandag sin Rejsevejledningen for Kina ”med en ændring af sikkerhedsniveauet for hele Kina.”

Udenrigsministeriet skriver: ”Vi opfordrer nu rejsende til at være ekstra forsigtige i hele Kina. Ændringen er sket som følge af de kinesiske myndigheders omfattende tiltag, heriblandt rejserestriktioner, i flere provinser for at begrænse udbruddet af lungebetændelse med den nye coronavirus. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til provinsen Hubei (hvor Wuhan er hovedstad, red)”

270.000 kinesiske overnatninger i Danmark
Flemming Bruhn, direktør i VisitDenmark for blandt andet de asiatiske markeder, herunder Kina, sagde i går til STANDBY.dk:

”Vi fik i fredags information fra den europæiske sammenslutning af turistråd, European Travel Commission. Den sagde, at de kinesiske myndigheder har meddelt kinesiske rejsebureauer, at de indtil videre skal lade være med at sælge rejser, også udenrigs,” sagde Flemming Bruhn.

Sidste år var der cirka 270.000 kinesiske overnatninger i Danmark, en stigning på 15 procent fra 2018. Kina er Danmarks største incomingmarked fra Asien, fulgt af Japan og Indien.

”Det er små måneder lige nu for kinesiske ankomster til Danmark og netop nu med 11-13.000 kinesiske overnatninger om måneden. Så det er ingen stor katastrofe lige nu, men varer det ved for eksempel hele foråret, så bliver det en dum sæson,” sagde Flemming Bruhn.

Relaterede artikler:

Virus giver stigende dødstal i Kina

DRF advarer om at overdramatisere nCoV-virus

Air France har lille gave til gæster på langruter