Kinesere vil købe stor hotelkæde

intercontinental-london-explore-page-1052x526HOTELLER: Efter det mislykkedes for Anbang Insurance Group at overtage hotelgruppen Starwood med bl.a. Sheraton, har kineserne nu rettet øjnene mod en anden stor hotelgruppe.

Marriott vandt for nylig kampen om at overtage Starwood Hotels & Resorts mod kinesiske Anbang Insurance Group, men nu kigger Anbang på at købe Inter-Continental Hotels Group, IHG, for næsten 100 milliarder kr. IHG omfatter bl.a. Crowne Plaza, Holiday Inn, selve Inter-Continental og Kimpton med i alt 5.000 hoteller på verdensplan.

Anbang ejer bl.a. det berømte hotel New York Waldorf Astoria.

”Ja for pokker, vi skal have flere hoteller i Skandinavien. Jeg er af dansk-norsk afstamning, men jeg kan ikke give dig data om, hvor vi vil åbne i Skandinavien.”

Det sagde koncernchef Arne Sorenson for Marriott International til standby.dk ved World Travel and Tourism Council’s topmøde i april i Dallas.

Marriott står foran at købe Starwood-gruppen med bl.a. Sheraton for 100 milliarder kr. Det vil skabe verdens største hotelkæde – foran Hilton – med 5.500 hoteller og 1,1 mio. hotelværelser.

Også på topmødet i april i Dallas, sagde Marriotts bestyrelsesformand, 84-årige Bill Marriott: “Jeg ser det ikke som stor risiko at købe Starwood. Med købet får vi en større platform for vores 30 varemærker og vil være i over 100 lande.”

Bill Marriott tilføjede, at Marriotts bonusprogram har 55 mio. loyalitetskunder, mens Starwoods Preferred Guest loyalitetsprogram omfatter 22 mio.