Sichuan Airlines vil betjene den kommende rute til København med Airbus A330-300, der har plads til 301 passagerer, 36 på business class og de øvrige 265 på økonomiklasse. Pressefoto for Airbus: H. Gousse.

Kinesisk flyselskab lander agent i Skandinavien

GSA-bureauet APG skal repræsentere Sichuan Airlines, der til december åbner ny rute fra Kina til København – og giver kommission til rejsebureauerne.

APG bliver både distributionspartner og GSA (General Sales Agent) for Sichuan Airlines, der 10. december begynder at flyve to gange om ugen fra Chengdu, hovedstad i provinsen Sichuan i det vestlige Kina.

Sichuan Airlines, der blandt andet er ejet af China Eastern, China Southern og Shandong Airlines, vil betjene den kommende rute til Københavns Lufthavn med Airbus A330-300. Flyet har plads til 301 passagerer, 36 på business class og de øvrige 265 på økonomiklasse. Sichuan Airlines giver ifølge dets skandinaviske GSA, APG, fem til syv procent i kommission til skandinaviske rejsebureauer, der har en aftale med flyselskabet.

​APG repræsenterer i eller udenfor Skandinavien flyselskaber som Avianca Brazil, Cambodia Angkor Air, ​Corsair, Eva Air, ​Philippine Airlines, ​Thai Lion Air og Vietnam Airlines. APG skal blandt andet give Sichuan Airlines salgs- og marketingsupport i Danmark, Norge og Sverige. Det kinesiske flyselskab har foreløbig over 160 ruter, betjent af dets 139 Airbus-fly med en gennemsnitsalder på under seks år.

Selve Chengdu med omkring 14 millioner indbyggere er blandt andet kendt som hjemsted for kæmpepandaerne. To af disse charmerende bambusgnaskere udlånes i øvrigt fra Giant Panda Breeding Research Base ved Chengdu til Zoologisk Have i København, hvortil de ankommer senere i år eller næste år.

Sichuan Airlines bliver det andet kinesiske flyselskab til i år at få en skandinavisk GSA. Beijing Capital Airlines, der i 2015 kortvarigt fløj på Københavns Lufthavn, fik tidligere i år repræsentation i Danmark af GSA-bureauet TAL Aviation, der har nordisk kontor i Stockholm.

Vækst fra Kina
Næste år forventer Københavns Lufthavn 341.000 flysæder mellem Kina og København. Det er 230 procent flere flysæder end for fem år siden, har Københavns Lufthavn oplyst tidligere i år

Ruten fra Chengdu bliver den fjerde rute mellem Kina og København til at åbne i år. I maj i år begyndte Cathay Pacific at flyve sæsonrute fra Hong Kong til København og senere samme måned fik Air China helårsrute fra Beijing. Til oktober åbner SAS mellem København og Hong Kong. SAS flyver i forvejen fra København til Beijing og Shanghai.

Relaterede artikler:

Kinesisk flyselskab viser flaget i Danmark

Norden i fælles kampagne for flere turister fra Kina

Flyselskaber retter ind efter kinesiske trusler