Albanien er en af Spies’ nye charterdestinationer i år. Foto: Spies.

Klar med gode råd om mest valuta for feriepengene

Spar Nord og Spies har samlet deres bedste råd til, hvornår og hvordan kunderne får mest værdi for pengene når de køber charterferie. Der kan være op til 40 procent at spare.

Det kan betale sig at gøre sit hjemmearbejde, hvis man vil have mest ferie for pengene. Sådan lyder det fra Spar Nord og Spies, der har undersøgt, hvordan kunderne mindsker grebet i lommerne mest muligt, hvis de skal på charterferie.

”Det er langt fra ligegyldigt, om man tager på sommerferie i uge 28 eller 38. Her handler det om at vælge den uge, hvor efterspørgslen er mindst, da priserne således også daler,” fortæller cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm, i en pressemeddelelse.

Han kommer sammen med produktchef hos Spies, Carlos Cebrian, med sine bedste råd til, hvilke overvejelser man skal gøre når man ønsker ferie.

”I uge 27 til og med uge 32 er priserne historisk set højest. Det er ikke fordi, at solen skinner mere, eller at vandet er varmere, men simpelthen fordi, at skolerne har fri i de uger. Her finder man derfor meget sjældent de helt gode tilbud på de mest populære rejsemål og hoteller – heller ikke når det gælder afbudsrejser,” lyder det fra Carlos Cebrian, der fortsætter:

”Er man derfor ikke afhængig af at have ferie i skolernes ferieuge, er der en stor økonomisk fordel i at bestille sin ferie enten i uge 25 eller 26 før skoleferien eller uge 33 eller 34, som ligger lige efter. Her kan man ofte spare 30-40 procent.”

Undgå weekender og følg valutakurser
”Derudover er det en stor fordel, hvis man går på ferie en tirsdag eller onsdag. Eksempelvis har vi afgange til Mallorca fire dage om ugen, og her er der mange penge at spare, hvis man kan undgå afrejse i weekenden og i stedet rulle afsted midt på ugen,” siger Carlos Cebrian.

Og cheføkonom Jens Nyholm fortsætter: ”Kan man ikke slippe uden om skolernes ferie, kan man planlægge ferien efter destinationens valutaudvikling. Den spiller nemlig en væsentlig rolle for, hvor meget man får for pengene.”

Jens Nyholm siger også, at i år er blandt andet Tyrkiet et godt eksempel på et land, hvor man får mere for pengene end tidligere, da den tyrkiske lira er faldet 24 procent det seneste år.

”Destinationer som Mallorca, Kreta, Rhodos og Cypern er danskernes fortrukne om sommeren. Her er efterspørgslen størst, det vil også sige, at priserne typisk vil være højest. Derfor kan man med fordel tænke ud af boksen med alternative destinationer som for eksempel Albanien, Bulgarien og Egypten, som vi forventer bliver endnu større hit de kommende år,” siger  Carlos Cebrian fra Spies.

Relaterede artikler:

Charterrekord trods dansk hedebølge

Kapitalfond køber stort dansk charterbureau

Overvejer salg af Spies’ flyselskab